Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για τις σχολικές επιτροπές, καταγγέλλει η ΛΑΣ

Στις σχολικές επιτροπής μετατίθεται το κόστος για τα αναλώσιμα των σχολείων (είδη καθαρισμού, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ.), ύψους 8.000 ευρώ για τον δήμο Χίου, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση και εγκαλεί την δημοτική αρχή γιατί δεν χρηματοδοτεί με έκτακτο κονδύλι τα σχετικά έξοδα.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ τονίζει αναλυτικά τα ακόλουθα επί του θέματος;

«Την ώρα που όλοι μιλούν για το 4ο κύμα της πανδημίας, την ώρα που για πολλοστή φορά ξεγυμνώνεται ο κρατικός μηχανισμός της κυβέρνησης της Ν.Δ., που όλα τα έχει εναποθέσει στην ατομική ευθύνη, αποκαλύπτοντας τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, την ώρα που στα σχολεία εστιάζεται η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας, αφού και αυτά είναι αφημένα στην τύχη τους με εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές   να αγωνιούν με το τι θα γίνει, αυτή την ώρα η κυβέρνηση της αριστείας δια του αρμόδιου υπουργού φορτώνει στους δήμους και στις σχολικές επιτροπές, τα αναλώσιμα έξοδα για είδη καθαρισμού, γάντια, αντισηπτικά κ.λπ., ύψους 8.000 ευρώ για τον δήμο μας.

Δεν τις περισσεύουν για τις λαϊκές ανάγκες φαίνεται, αφού «μπουκώνει» μεγαλοκαναλάρχες των κεντρικών ΜΜΕ με τα κατά τόπους παπαγαλάκια, κλινικάρχες, μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικά το μεγάλο κεφάλαιο για την ανάπτυξη των κερδών του σε βάρος της τσέπης μας.

Την ίδια ώρα οι επιμελείς της δημοτικής αρχής, ως γνήσιοι υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης σπεύδουν να υλοποιήσουν τις εντολές Πέτσα με ζηλευτή προθυμία.

Από κοντά στο αντιεκπαιδευτικό γαϊτανάκι ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας (Δίκτυο Πολιτών – ΣΥΡΙΖΑ), που ισχυρίζεται ότι «εκβιάστηκε» και οι πρόεδροι της σχολικής επιτροπής Α/μιας και Β/μιας εκπαίδευσης, με αυτόν της Α/μιας να περηφανεύεται για το έργο του!!!

Αυτοί που για ψύλλου πήδημα αναμορφώνουν τον προϋπολογισμό του δήμου σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, δεν βρήκαν έναν κωδικό για να χρηματοδοτήσουν με έκτακτο κονδύλι, ως όφειλαν, τις σχολικές επιτροπές και να μη γίνει η περικοπή.

Αυτοί, που μόνο η τελευταία επιχορήγηση λόγω covid προσεγγίζει τα 230.000 ευρώ, με περισσή ευκολία και σαθρές έως γελοίες δικαιολογίες, αποφάσισαν να χαρατσώσουν τις σχολικές επιτροπές.

Τι να πούμε! Ντροπή!!!

Να επιστραφούν   άμεσα τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές με έκτακτο κονδύλι και να φροντίσει η δημοτική αρχή να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Ας πουν και κανένα όχι στην κυβέρνησή τους, μιας και θέλουν να τιμήσουν και τον Μίκη Θεοδωράκη».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια