Μαθήματα ιστιοπλοΐας από τον ΝΟΧ

Τέσσερα τμήματα σχολών ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας θα λειτουργήσει ο ΝΟΧ. Θα πραγματοποιηθούν πρωτοβάθμια (βασικής εκπαίδευσης και πληρωμάτων) για την εκμάθηση των βασικών αρχών της ιστιοπλοΐας και την απόκτηση διπλώματος skipper και δευτεροβάθμια τμήματα (προχωρημένων & αγωνιστικής). Η εαρινή σχολή θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου 2018 και η καλοκαιρινή στις 2 Ιουλίου 2018. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και για τις 2 περιόδους.

Περιγραφή Τμημάτων:

  • Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης:

Η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί την πρώτη επαφή με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας και το αλφαβητάρι για τη συνέχεια. Περιλαμβάνει πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση και μετά από εξετάσεις οι υποψήφιοι αποκτούν δίπλωμα skipper. Η πρακτική εξάσκηση γίνεται με 7 6ωρα μαθήματα και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι (περιλαμβάνει διανυκτέρευση και διαρκεί περίπου 24 ώρες). Η θεωρητική εκπαίδευση γίνεται σε 7 2ωρες διαλέξεις. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο πρόγραμμα των μαθημάτων. Το κόστος της σχολής είναι στα 300 € (270 € για φοιτητές, ένστολους & μέλη του Ν.Ο.Χίου).

  • Σχολή Crew:

Η σχολή πληρωμάτων έχει το ίδιο αντικείμενο με τη σχολή βασικής εκπαίδευσης αλλά απευθύνεται σε όσους δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δίπλωμα skipper. Ολοκληρώνοντας τη θα είστε σε θέση να αρμενίσετε μαζί με κάποιο πιο έμπειρο ιστιοπλόο σαν πλήρωμα. Περιλαμβάνει 5 πρακτικά μαθήματα 6 ωρών διάρκειας και 7 2ωρες θεωρίες (μαζί με τη σχολή βασικής εκπαίδευσης). Το κόστος της σχολής είναι στα 175 €. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι για το αν θέλετε να παρακολουθήσετε τη σχολή βασικής εκπαίδευσης μπορείτε να εγγραφείτε στη σχολή πληρωμάτων κι εάν κατά τη διάρκεια της το αποφασίσετε μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επιπλέον μαθήματα και τελικά να δώσετε εξετάσεις για το δίπλωμα του skipper (καταβάλλοντας τη διαφορά από το κόστος της σχολής βασικής εκπαίδευσης).

  • Αγωνιστική σχολή:

Πρόκειται για δευτεροβάθμια σχολή και προϋπόθεση για την εγγραφή σας είναι να έχετε ολοκληρώσει τη σχολή βασικής εκπαίδευσης ή τη σχολή πληρωμάτων (crew). Περιλαμβάνει 6 πρακτικά μαθήματα (η διάρκεια θα είναι περίπου 6 ώρες με 1 ώρα πριν για προετοιμασία και 1 ώρα μετά για τακτοποίηση του σκάφους). Οι θεωρίες θα πραγματοποιούνται μετά το πρακτικό μάθημα στο σκάφος ή στις εγκαταστάσεις του ομίλου. Η αγωνιστική σχολή, όπως μας λέει και το όνομα της απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να τρέξουν σε αγώνες ανοικτής θάλασσας. Θα διδαχθείτε να αρμενίζετε με μπαλόνι, να εκτελείτε τις μανούβρες του σκάφους σαν χορογραφία και να τριμάρετε τα πανιά σας με τέτοιο τρόπο ώστε το σκάφος να ταξιδεύει με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Όπως ξέρετε οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και οι καλοί ιστιοπλόοι εστιάζουν στις λεπτομέρειες . Η πρακτική εξάσκηση γίνεται με αγωνιστικά σκάφη και υλικά υψηλής ποιότητας. Το κόστος της σχολής είναι στα 300 € (270 € για φοιτητές, ένστολους & μέλη του Ν.Ο.Χίου).

  • Σχολή Προχωρημένων:

Πρόκειται για δευτεροβάθμια σχολή και προϋπόθεση για την εγγραφή σας είναι να έχετε δίπλωμα skipper. Απευθύνεται σε ανθρώπους που προσανατολίζονται στην ιστιοπλοΐα αναψυχής. Περιλαμβάνει 7 6ωρα πρακτικά μαθήματα κι ένα εκπαιδευτικό ταξίδι (περιλαμβάνει διανυκτέρευση και διαρκεί περίπου 24 ώρες). Δεν περιλαμβάνεται θεωρητική εκπαίδευση αλλά προτείνεται η παρακολούθηση κάποιων θεωριών της σχολής βασικής εκπαίδευσης κα κάποιων θεωριών της αγωνιστικής σχολής. Σε αυτή τη σχολή θα εμβαθύνετε σε όσα ήδη γνωρίζετε, θα εξασκηθείτε πολύ στα αγκυροβόλια (δυνατότητα χειρισμών ανά 2 άτομα) και θα αρμενίσετε με ασύμμετρα μπαλόνια. Επίσης θα εξοικειωθείτε με την οργάνωση και προετοιμασία ενός ταξιδιού αλλά και τις διαδικασίες απόπλου – κατάπλου και των απαραίτητων ναυτιλιακών εγγράφων. Ολοκληρώνοντας τη σχολή θα είστε έτοιμοι να ναυλώσετε σκάφος για να απολαύσετε ιστιοπλοϊκές διακοπές. Το κόστος της σχολής είναι στα 300 € (270 € για φοιτητές, ένστολους & μέλη του Ν.Ο.Χίου).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

 

Εγκαταστάσεις τμήματος ιστιοπλοΐας Ναυτικού Ομίλου Χίου

Κλεάρχου Νενητούση 1, 82100 Χίος

Τηλ: 693 266 0399 & 694 818 3618

Email: contact@noxiou.gr & info@projectblue.gr