Μάχη με τον χρόνο για να ετοιμάσουν τα Ταμπάκικα (φωτό)

Μάχη με τον χρόνο και τα σκουπίδια δίνουν τα συνεργεία του δήμου Χίου και οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Χίου, προκειμένου να καθαρίσουν τα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο των πρώην βυρσοδεψείων Ζαφειράκη.

Στους χώρους αυτούς, οι οποίοι ανέρχονται σε χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες και μετανάστες από το Λιμεναρχείο και θα γίνεται η καταγραφή τους, από την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο, όπως είχαμε γράψει σε πρωινή ανάρτησή μας.

Τα συνεργεία του δήμου Χίου καθαρίζουν όλους τους χώρους των κτιρίων με την χρήση μηχανημάτων, αλλά και με τα χέρια, προκειμένου να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους πρόσφυγες και μετανάστες για τις διαδικασίες καταγραφής.

Στους αύλειους χώρους γίνονται, επίσης, εργασίες για την αποκομιδή μπαζών, καθώς και την αποψίλωση από χόρτα και αυτοφυή μικρά δέντρα.

Παράλληλα, λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να κλείσουν όλες οι «παγίδες» των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, κυρίως με τα μικρά παιδιά, που θα κυκλοφορούν στους χώρους.

Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Χίου έχουν ήδη κινητοποιηθεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον αναγκαίο αριθμό χημικών τουαλετών, ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Χίου εκπονούν τα σχέδια για να καταστούν οι χώροι κατά το δυνατόν λειτουργικοί και ασφαλείς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η είσοδος των λεωφορείων, που θα μεταφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες θα γίνεται από τον χώρο του πάρκινγκ.

Να σημειώσουμε και πάλι ότι μετά την καταγραφή οι πρόσφυγες και μετανάστες θα φεύγουν από τα κτίρια των Ταμπάκικων και θα κατευθύνονται στον δημοτικό κήπο ή στο Μερσινίδι, πριν εξασφαλίσουν εισιτήρια για να αναχωρήσουν για τον Πειραιά.