Μαστίχι 120 κιλά και καθαρισμένο έκλεψαν στην Μέσα Διδύμα

«Τελικά φέτος δούλεψα για τους κλέφτες. Μείον 120 κιλά πίττα. Καλό Χειμώνα».

Με αυτή την ανάρτηση στη προσωπική του σελίδα στο Faceobook, ο μαστιχοπαραγωγός κ. Κώστας Νεαμονίτης (Neamonitis Kostas), από την Μέσα Διδύμα, κάνει γνωστή την κλοπή μαστιχιού από την αποθήκη του.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και οι άγνωστοι κλέφτες σήκωσαν την κάσα της πόρτας και μπήκαν στην αποθήκη, που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό.

neamonitis

Από κει και πέρα, όλα ήταν εύκολα. Επιτόπου άδειασαν σε τσουβάλια 150 κασελάκια, όπου ήταν το μαστίχι και μάλιστα καθαρισμένο, τα φόρτωσαν και εξαφανίστηκαν.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι, πήγε και η σήμανση για δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά το μαστίχι προς το παρόν έχει κάνει φτερά.

Από το αστυνομικό τμήμα της Καλαμωτής, που έχει αναλάβει την έρευνα, έλεγαν ότι η αποθήκη δεν τηρούσε κανέναν όρο ασφαλείας και έτσι ήταν πολύ εύκολο για τον οποιονδήποτε να εισβάλει και να κλέψει την σοδειά.

Τουλάχιστον, οι κλέφτες άφησαν πίσω τους και κάποια ποσότητα.

Η αξία της μαστίχας που εκλάπη, σύμφωνα με το θύμα, κυμαίνεται ανάμεσα στις έξι με επτά χιλιάδες ευρώ, δείγμα και αυτό ότι οι δράστες ήταν γνώστες του αντικειμένου, αφαιρώντας την καλύτερη ποιότητα που εντόπισαν ανάμεσα στα τσουβάλια

Βέβαια, το φαινόμενο κλοπής μαστίχας δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά συνήθως γινόταν από τα χωράφια. Τώρα, άρχισαν να κτυπούν και αποθήκες, γεγονός που έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει το καθάρισμα της σοδειάς τους.

Οι συγκεκριμένοι κλέφτες φαίνεται ότι είναι και τεμπέληδες, αφού το προτίμησαν καθαρισμένο.