Με διαδικαστικά τερτίπια θέλουν να πετάξουν έξω τον πρόεδρο του Αναβάτου

Με διαδικαστικά τερτίπια ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, το απόγευμα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα την πρόταση της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη για την δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Μπαμπακιές του Αίπους.

Η υπόψη περιοχή βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Αναβάτου, του οποίου ο πρόεδρος κ. Γιώργος Φιστές παραβρίσκεται στην συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά ο πρόεδρος του σώματος κ. Παύλος Καλογεράκης έθεσε εν αμφιβόλω το δικαίωμα του προέδρου να ψηφίσει στην συγκεκριμένη πρόταση που θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή και η οποία αφορά την περιοχή της τοπικής κοινότητας.

Ο κ. Καλογεράκης άφησε να αιωρείται το εν λόγω δικαίωμα του κ. Φιστέ, δεν ξεκαθάρισε αν μπορεί να ψηφίσει ή όχι και είπε ότι στο τέλος της συνεδρίασης θα δούμε τι θα γίνει. Ενώ είναι απολύτως σαφές, ότι η πρόταση του δημάρχου αναφέρει χωροθέτηση στα γεωγραφικά όρια του Αναβάτου.

Επίσης, ο πρόεδρος αμφισβήτησε την άποψη του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστα Τριαντάφυλλου για το ενδεχόμενο εκτός της πρότασης του δημάρχου να παρουσιασθεί και δεύτερη πρόταση στο σώμα από την παράταξή του ή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Την έκπληξή του για την συγκεκριμένη τοποθέτηση και απόφαση του προέδρου εξέφρασε και ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Μανώλης Βουρνούς.

Την αντίθεσή του για τις παραπάνω τοποθετήσεις του προέδρου εξέφρασαν και οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκος Σκούφαλος, της Χιακής Συμπολιτείας κα Ερμιόνη Φρεζούλη και του Δικτύου Πολιτών κ. Μανώλης Στάθης.

Ανέκρουσεν πρύμναν ο Καλογεράκης, ψηφίζει τελικά ο Φιστές

Μετά το σφοδρό σφυροκόπημα των επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλογεράκης φάνηκε να υποχωρεί από την αρχική του θέση, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει στην συνεδρίαση και ο πρόεδρος του Αναβάτου  κ. Φιστές. Αν και παρατήρησε ότι αν είναι με μία ψήφο να κριθεί η πλειοψηφία επί του συγκεκριμένου θέματος είναι αυτό δύναμη για το δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει; Χαρακτήρισε δε το θέμα περί όνου σκιάς, αν και δεν εξήγησε γιατί ο ίδιος επί μία ώρα επέμενε στην άποψή του.

Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενημέρωση

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια