Με επέμβαση των ΜΑΤ η μεταφορά των οικίσκων

20

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:30 Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, 10 Ιανουαρίου 2018, η επιχείρηση μεταφοράς οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ, με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ και με τους λιγοστούς κατοίκους του Χαλκειούς που διαμαρτύροντο να είναι στην άκρη του δρόμου, όπου τους είχαν απωθήσει οι άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μεταφέρθηκαν στην παρούσα φάση συνολικά 12 οικίσκοι με τα παρελκόμενά τους και η μεταφορά σταμάτησε επειδή δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος στην περιοχή εγκατάστασής τους.

Προφανώς, κατά τις προσεχείς ημέρες θα διαμορφωθούν και άλλα σημεία και θα πέσουν τσιμεντένιες βάσεις και θα επαναληφθεί η επιχείρηση μεταφοράς από το στρατόπεδο Αργέντη, όπου βρίσκονται αποθηκευμένοι και άλλοι οικίσκοι.

vial_mat 2

vial_mat 4 vial_oikiskoi9

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:50 Με την παρουσία της εισαγγελέως κας Σπυριδούλας Σταυράτη, του αστυνομικού διευθυντή κ. Αθανασίου Μπασιούκα και του υποδιευθυντή κ. Γιώργου Κεβόπουλου, αλλά και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ, συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες μεταφοράς των οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Οι λιγοστοί κάτοικοι του Χαλκειούς, που συγκεντρώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο Αργέντη, όπου φυλάσσονται οι οικίσκοι, για να διαμαρτυρηθούν, απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ στην άκρη του δρόμου, όπου και παραμένουν, χωρίς – ωστόσο – να έχουν δημιουργηθεί επεισόδια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:21

Με τη επέμβαση των ΜΑΤ, που απώθησαν τους λιγοστούς Χαλκούσους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον δρόμο, στο στρατόπεδο Αργέντη, εμποδίζοντας την διέλευση των βαρέων οχημάτων, άνοιξε ο δρόμος και συνεχίζεται – λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τετάρτης, 10 Ιανουαρίου 2018, – η επιχείρηση μεταφοράς των οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Προηγουμένως, ο κ. Γιώργος Κεβόπουλος από την αστυνομική διεύθυνση Χίου προσάθησε αλλά χωρίς επιτυχία να τους πείσει να απομακρυνθούν από τον δρόμο, για να συνεχισθούν οι εργασίες.

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:17

Χωρίς να υπάρχουν νομικά – τυπικά, αλλά και πρακτικά εμπόδια, ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2018, η αναμενόμενη επιχείρηση μεταφοράς των οικίσκων στο hot spot της ΒΙΑΛ.

Να σημειώσουμε ότι σε νομικό επίπεδο έχουν καταπέσει όλες οι ενέργειες για την έκδοση προσωρινής απαγορευτικής διαταγής, ενώ και πρακτικά απομακρύνθηκαν – με εισαγγελική παρέμβαση την περασμένη Δευτέρα – από το επίμαχο χωράφι, δίπλα στον δρόμο διέλευσης των βαρέων οχημάτων, τα πασσαλάκια, που στένευαν τον δρόμο και εμπόδιζαν την κίνηση.

Οι κάτοικοι του Χαλκειούς, παρόλο που ήταν γνωστό από χθες το βράδυ ότι θα άρχιζαν εκ νέου οι εργασίες μεταφοράς από το παρακείμενο στρατόπεδο Αργέντη προ το hot spot εν τούτοις δεν φαίνεται να έχουν κινητοποιηθεί, πλην ενός μικρού περί τους 15-20 που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στον astraparis.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Φουτράκης έχει ειδοποιηθεί ο κόσμος να συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, κοντά στο στρατόπεδο.

Πάντως, μέχρι και μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης οι εργασίες μεταφοράς εκτελούντο ανεμπόδιστα, είχαν μεταφερθεί περί τους 10 οικίσκους  και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πρόθεση της διοίκησης του hot spot είναι να μεταφερθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός οικίσκων στην ΒΙΑΛ.

Οι εργασίες μεταφοράς εκτελούνται με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση οχημάτων στην περιοχή του στρατοπέδου και κατ΄ επέκταση στο εργοτάξιο της ΒΙΑΛ.

 

vial_oikiskoi8

vial_oikiskoi5

vial_oikiskoi6 vial_oikiskoi7vial_oikiskoi4 vial_oikiskoi1 vial_oikiskoi2

Σχόλια