Με επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών η εξόφληση οφειλών του δήμου Χίου (βίντεο)

Με το ποσό των 2.326.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών ο δήμος Χίου μετά από αίτημά του, προκειμένου να προβεί στην εξόφληση οφειλών του δήμου στην ΔΕΥΑΧ, καθώς και σε ιδιώτες (εργολάβοι κ.λπ.).

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2020, ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, παρουσία και του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Χάρη Μπουρνιά, της προϊσταμένης οικονομικών υπηρεσιών κας Μαρίας Γκανάπη και της δικηγόρου της νομικής υπηρεσίας κας Ειρήνης Μονιού.

Ο κ. Κάρμαντζης χαρακτήρισε επιτυχία του δήμου την συγκεκριμένη απόφαση, η οποία επετεύχθη με την δραστηριοποίηση των συναρμοδίων υπηρεσιών, που αξιοποίησαν τον νόμο 4635/2019. Η σχετική πρόταση για επιχορήγηση υπεβλήθη, μαζί με τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων και ό,τι άλλο δικαιολογητικό απαιτούνταν.

Από το συνολικό ποσό των 2.326.000 ευρώ τα 1.800.000 ευρώ αφορούν οφειλές του δήμου Χίου προς την ΔΕΥΑΧ και το υπόλοιπο ποσό αφορά δικαστικές αποφάσεις υπέρ τρίτων.

«Με πολύ στοχευμένες και μεθοδευμένες κινήσεις, με εργασία και μεθοδικότητα συγκεντρώθηκαν από τις οικονομικές υπηρεσίες τα στοιχεία και υποβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα και τα καταφέραμε», δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης, ενώ για ιεράρχηση των στόχων και επιτυχία μίλησε και ο αντιδήμαρχος κ. Μπουρνιάς.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια