Με φορτηγάκι μετέφεραν την λεία του 43χρονου διαρρήκτη οι αστυνομικοί

Φορτηγάκι χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία – λεία του 43χρονου αλλοδαπού, που είχε ρημάξει με διαρρήξεις – κλοπές δεκάδες σπίτια στην περιοχή της Χίου.

Η ηγεσία της αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, 15 Μαΐου 2019, επιβεβαίωσε πλήρως το σχετικό χθεσινό ρεπορτάζ του astraparis.gr, ανακοινώνοντας ότι έχουν ήδη ασκηθεί από την εισαγγελία Χίου διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 43χρονου για διακεκριμένες κλοπές.

Η υπόθεση, την εξιχνίαση της οποίας παρουσίασαν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Δημήτρης Αυγερινός και ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου κ. Διαμαντής Βυζανιάρης, φαίνεται ότι ξεκινά τουλάχιστον από το 2017, οπότε και έχει ταυτοποιηθεί μια διάρρηξη – κλοπή του συγκεκριμένου δράστη.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Κυριακή, 12 Μαΐου 2019, όταν ο δράστης μπήκε στο σπίτι ηλικιωμένης στη Χίο, αλλά έγινε αντιληπτός. Ακολούθησε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που οδήγησε στην σύλληψή του την Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 43χρονου, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Χίο τα τελευταία χρόνια, οι αστυνομικοί βρέθηκαν προ εκπλήξεως από τον όγκο των κλοπιμαίων, μεταξύ αυτών μεγάλο πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφή, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες, χρυσές λίρες Αγγλίας, ηλεκτρικές συσκευές, σερβίτσια, συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, ποσό 410 ευρώ και ποσό 218 δολλαρίων ΗΠΑ κ.λπ., καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλειδιών. Χρειάστηκε φορτηγάκι για την μεταφορά τους, ενώ η καταγραφή και φωτογράφησή τους διήρκεσε ένα ολόκληρο 24ωρο!

Η συμμετοχή του 43χρονου έχει ταυτοποιηθεί για τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, ενώ φέρεται ότι ενέχεται σε άλλες τρεις και διερευνάται  η εμπλοκή του σε ακόμα τουλάχιστον οκτώ.

Η αξία των κοσμημάτων που έχουν βρεθεί εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ, σε αξία χρυσού.

Ο κ. Ντουρουντούς δεν αποκάλυψε αν ο φερόμενος ως δράστης ήταν σεσημασμένος ή είχε καταδικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ναι μεν διέμενε μόνιμα στη Χίο, πλην  όμως – η διαμονή του ήταν παράνομη, καθότι είχαν λήξει τα σχετικά νομιμοποιητικά για την διαμονή έγγραφα (άδεια διαμονής).

Ο φερόμενος ως δράστης κρατείται – στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου – στα κρατητήρια της αστυνομίας και την Παρασκευή θα οδηγηθεί στον ανακριτή, οπότε και θα αποφασισθεί αν θα προφυλακισθεί ή αν θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό μέρους μόνον των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στο σπίτι του δράστη, ενώ η αστυνομία καλεί θύματα διαρρήξεων και κλοπών για να αναγνωρίσουν στα κλοπιμαία δικά τους αντικείμενα

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια