Με παρουσίαση των κρασιών η επίσημη πρώτη του δικτύου φιλοξενίας «Αμανή»

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή του οργανώνει το δίκτυο φιλοξενίας «Αμανή», νεοσύστατο σωματείο των επαγγελματιών της περιοχής, την προσεχή Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα, στα Λημνιά της Βολισσού.

Ο φορέας, επιδιώκοντας να αναδείξει την περιοχή της Αμανής ως τον τόπο παραγωγής κρασιού του νησιού μας, οργανώνει παρουσίαση για τον ενδεδειγμένο τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού.

Εκπρόσωποι των δυο οινοποιητικών παραγωγικών μονάδων της Βόρειας Χίου (Αριούσιος Α.Ε. και Κτήμα Κεφάλα) παρουσιάζουν στους επαγγελματίες εστίασης της Αμανής τα μυστικά του κρασιού. Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία του, από ποιες ποικιλίες προέρχεται, με τι είναι σωστό να συνοδεύεται, σε ποια μέρη πρέπει να φυλάσσεται. Ταυτόχρονα, μαθαίνουν στους επαγγελματίες την ιστορία του βορειοχωρούσικου κρασιού, σε μια προσπάθεια προώθησης της τοπικής παραγωγής από τα καταστήματα και διασύνδεσής της με το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η παρουσίαση θα γίνει στο «bar ouzo», στα Λημνιά και είναι ανοιχτή για όποιο μη μέλος του υπό σύσταση σωματείου επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

Περισσότερα στο facebook.com/amani.network.