Να αποσυρθεί το σχέδιο για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας στο Βόρειο Αιγαίο

Να αποσυρθεί η πρόταση για την αναδιάταξη των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου ζητά το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επανεξετάσει την πρόταση στο σύνολό της.

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ζητά από το Υπουργείο:

–  Να μην προχωρήσει η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Αγιάσου, Πλωμαρίου, Αγ. Παρασκευής και των αστυνομικών σταθμών Μανταμάδου και Λουτρόπολης Θερμής στη Λέσβο, του αστυνομικού σταθμού Μούδρου στη Λήμνο και του αστυνομικού τμήματος Μαραθοκάμπου στη Σάμο, η υποβάθμιση των αστυνομικών τμημάτων Πολιχνίτου και Ερεσού – Αντίσσης στη Λέσβο, η κατάργηση των τμημάτων δίωξης ναρκωτικών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και να διατηρηθεί η έδρα του αστυνομικού σταθμού Καλλονής, στην Καλλονή.

– Την άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έμψυχο δυναμικό και κατάλληλο εξοπλισμό, λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η περιοχή από  τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές.

Τέλος, αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.