Με ξένα κόλλυβα ο Μηταράκης

Το είχαμε ξανά γράψει ότι δεν του βγαίνει κάτι ειδικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και προ του αδιεξόδου δεν διστάζει να προσφύγει ακόμα και σε ιδιοποίηση έργου άλλων, προκειμένου να κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι.

Σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, δις προέβη σε απροκάλυπτη κλοπή. Η πρώτη αφορούσε τα δήθεν μέτρα για την διασφάλιση από τον κορονοϊό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στις δομές. Μαζί με την απίστευτης έμπνευσης αναστολή καταβολής του μηνιαίου βοηθήματος, παρουσίασε στην «νέα δέσμη έξι μέτρων» του υπουργείου του και τις δράσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για εξοπλισμό και στελέχωση με προσωπικό των οικίσκων που έχουν εγκατασταθεί στα ΚΥΤ Χίου, Λέσβου και Σάμου για τους υγειονομικούς ελέγχους.

Με την φόρα δε που είχε πάρει, λίγο αργότερα, παρουσίασε ως δικό του επίτευγμα την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την μετατόπιση της παραλιακής οδού, στο αεροδρόμιο της Χίου, έργο αποκλειστικής αρμοδιότητας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με το μνημόνιο που έχουν συνυπογράψει η Περιφέρεια, ο δήμος Χίου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Γιατί επί της παρούσης ούτε πόντος δεν έχει γίνει ακόμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, που είδε τον κ. Μηταράκη να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα, την ανάγκην φιλοτιμίαν εποίησεν και αντί να τον πάρει στο κατόπιν (κλέφτης, κλέφτης, πιάστε τον), αρκέσθηκε στην παρακάτω δήλωση κι όσοι καταλαβαίνουν, θα καταλάβουν:

«Η σημερινή απόφαση έγκρισης τροποποίησης περιβαλλοντικών όρων για το κεφαλαιώδους σημασίας έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χίου αποτελεί ένα σημείο – κλειδί για την ομαλή εξέλιξη του έργου.

Ως περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχοντας κάνει όλες τις επίπονες ενέργειες για την εξασφάλιση της αδειοδότησης αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την προσπάθειά μας. Όταν εργάζεσαι συστηματικά και μεθοδικά το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Παράλληλα έχοντας μελετήσει, αδειοδοτήσει και υποβάλει για ένταξη στο ΕΣΠΑ το έργο της μετατόπισης της παραλιακής οδού του αεροδρομίου, συνολικού προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και για όλα τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα για τα νησιά μας, παρακολουθούμε στενά το θέμα μέχρι την τελική υλοποίηση.

Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μας ότι θα εξακολουθήσουμε την προσπάθεια, σε πείσμα των δυσκολιών που αυτήν την εποχή διανύουμε, για ένα έργο αναπτυξιακής προοπτικής για τη Χίο».

Κι εδώ μια επιβεβλημένη διευκρίνιση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια