Τα κόλλυβα, ο Μηταράκης και το πεδίον δόξης

Σε χθεσινό μας σχόλιο, υπό τον τίτλο «Με ξένα κόλλυβα ο Μηταράκης», αναφέραμε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης ιδιοποιήθηκε έργο άλλων για την δική του προβολή και συγκεκριμένα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ό,τι αφορά την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το αεροδρόμιο Χίου.

Επειδή έχουμε μάθει να ακούμε τα… παράπονα και να αναγνωρίζουμε ευθαρσώς ότι κάπου μπορεί κάποιος – και εν προκειμένω ο κ. Μηταράκης – να νομίζει ότι τον έχουμε αδικήσει, να διευκρινίσουμε προς άρσιν οποιασδήποτε παρεξήγησης ή παρερμηνείας τα ακόλουθα:

Όντως, η αναφερόμενη μελέτη αφορούσε και την μετατόπιση της παραλιακής οδού, έργο αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δυνάμει μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη επί της προηγούμενης κυβέρνησης, που προχώρησε – καθ΄ ο μέρος αφορούσε το συγκεκριμένο έργο – επί της προηγούμενης περιφερειακής αρχής της κας Χριστιάνας Καλογήρου και της παρούσης του κ. Κώστα Μουτζούρη. Όπως, επίσης, αφορούσε και την κατασκευή της επέκτασης της οδού Χρήστου, καθώς και των συνοδών υδραυλικών έργων, αρμοδιότητας του δήμου Χίου, επίσης διαχρονικά.

Ωστόσο, η μελέτη που εγκρίθηκε χθες, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφορούσε και τα λοιπά έργα εντός του χώρου του αεροδρομίου (κτίρια, διάδρομος, εγκαταστάσεις κ.λπ.).

Τώρα, θα πείτε έβαλε το χεράκι του ο κ. Μηταράκης για να προχωρήσει η έγκριση αυτής της μελέτης, την οποία βγήκε χθες περιχαρής και μας παρουσίασε ως – ούτε λίγο, ούτε πολύ – «κατόπιν ενεργειών μου»; Και η οποία είναι, όντως, ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του συνολικού έργου του αεροδρομίου;

Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε, το γνωρίζουν ο ίδιος, οι συνάδελφοί του υπουργοί και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Πάντως, με την ιδιότητα του βουλευτή Χίου τέτοιες υποχρεώσεις τις έχει και θα είμαστε ευτυχείς αν ασχολείται με τα άλλα μείζονα προβλήματα του νησιού, στην δίνη της… μονομανίας που τον έχει καταλάβει με την υπερδομή προσφύγων και μεταναστών.

Αν, λοιπόν, έχει πράξει τα δέοντα επ΄ αυτού, θα λέγαμε ότι πρέπει με περισσότερο ζήλο να συνεχίσει και για τα πολλά άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί – ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν – και το πιθανότερο είναι να τα καταφέρει καλύτερα, γιατί στο προσφυγικό – μεταναστευτικό έχει αποτύχει παταγωδώς.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια