Μείωση 15% του ενοικίου για την μεζονέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Την μείωση κατά 15% του ενοικίου που καταβάλει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για την μίσθωση μιας μεζονέτας, ιδιοκτησίας του δήμου Χίου, αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, στην συνεδρίασή της, την Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015.

Το νέο μίσθωμα, που θα ισχύσει από την αρχή του 2016, διαμορφώνεται στο ποσό των 18.000 ετησίως, από 21.000, που ήταν με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου από το 2004.

Το θέμα είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής (30 Νοεμβρίου 2015), χωρίς να ληφθεί απόφαση, προκειμένου – όπως επισημάνθηκε – να προηγηθεί έρευνα της αγοράς.

Η αμερικανική πρεσβεία ζητούσε μείωση του μισθώματος, λόγω της οικονομικκής κρίσης και των αλλαγών, που εξ αυτής έχουν επέλθει στην αγορά των ακινήτων.

Το ακίνητο του δήμου Χίου, προερχόμενο από κληροδότημα, βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στην οδό Κλεομένους, χρησιμοποιείται δε ως κατοικία, για στεγαστικές ανάγκες της αμερικανικής πρεσβείας.

Πρόκειται για μεζονέτα 146 τετραγωνικών μέτρων, πλέον 33 τ.μ. υπόγειας αποθήκης και περίπου 15 τ.μ. θέσης στάθμευσης στην πυλωτή.