Μετά το εξώδικο καλούν… την αστυνομία

Ενοχλήθηκαν οι γνωστοί κύκλοι που αντιτίθενται στην λειτουργία των δομών εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα επειδή μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου μοίραζαν σχετικά με το θέμα ενημερωτικά έντυπα έξω από το 2ο δημοτικό σχολείο της Ευαγγελίστριας και κάλεσαν την αστυνομία να επέμβει.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, 10 Οκτωβρίου 2018 και το πλήρωμα του περιπολικού που επενέβη, μετά από το τηλεφώνημα στην αστυνομία, απήλθε αφού διαπίστωσε ότι δεν ετελείτο κάποια αξιόποινη πράξη.

Μας κάλεσαν να επέμβουμε και πήγαμε, όπως έχουμε υποχρέωση, εξηγεί στον astraparis.gr ο αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Γιώργος Κεβόπουλος, ο οποίος προσθέτει ότι πέραν τούτου ουδέν άλλο συνέβη.

Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, να επισημανθεί ότι αυτοί που σήμερα ενοχλήθηκαν από την κίνηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για κάποια ενέργειά τους με αντικείμενο και θέμα απολύτως σύμφωνο με τον νόμο, δηλαδή την λειτουργία των ΔΥΕΠ, είναι οι ίδιοι που μερικές ημέρες νωρίτερα μέσα στον χώρο του συγκεκριμένου σχολείου ετάσσοντο κατά της μόρφωσης των παιδιών των προσφύγων και κατά του νόμου που προβλέπει την συγκεκριμένη διαδικασία.

Το δε εξώδικο, με τον ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο, που γονείς και από το συγκεκριμένο σχολείο υπέγραψαν είναι εκείνο που έχει δημιουργήσει κλίμα αναστάτωσης στα σχολεία και κύμα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Παρά ταύτα επιμένουν…

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια