Μεθόδευση απολύσεων καταγγέλλει το σωματείο συμβασιούχων ασύλου

Για μεθοδευμένες απολύσεις εργαζομένων στην υπηρεσία ασύλου από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου.

Αναφέρει ότι «η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, δυνάμει της ΣΟΧ2/2017 ανακοίνωσης επιβεβαίωσε τη θέση του Σωματείου μας για μεθοδευμένες απολύσεις. Όλες/οι συναδέλφισσες/οι που εργάζονταν στην υπηρεσία ασύλου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου 2017, αποκλείστηκαν είτε επειδή βρέθηκαν πολύ χαμηλά στην κατάταξη λόγω πρόκρισης των ανέργων, είτε επειδή δεν συμπεριλήφθηκαν στους προσληπτέους, ενώ είχαν καταταχθεί στους επιτυχόντες! Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η διοίκηση της υπηρεσίας ασύλου είχαν φροντίσει να έχουν ως δικλείδα ασφαλείας το τρίμηνο κώλυμα του π.δ. 164/2004, το οποίο εφάρμοσαν κατά την πρόσληψη και όχι κατά την κατάταξη των υποψηφίων.

Από το 2014, που ξεκίνησε η υπηρεσία ασύλου να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για πρώτη φορά απουσίαζε το προσόν της εξειδικευμένης εμπειρίας από την ανακοίνωση ΣΟΧ2/2017. Προφανώς η υπηρεσία ασύλου έκρινε ότι μετά από 3 χρόνια δεν έχει πλέον εξειδικευμένες ανάγκες για τη λειτουργία της!!! Η διαδικασία αντικατάστασης έμπειρων συναδέλφων από νέους/ες άφησε υποστελεχωμένες αρκετές δομές της υπηρεσίας ασύλου για περίπου 3 μήνες, όπως το περιφερειακό γραφείο ασύλου Αλίμου, ενώ παράλληλα αυξάνονταν οι απαιτήσεις για «νούμερα». Η πολιτική απόφαση περί ανακύκλωσης των συμβασιούχων και η απώλεια ενός εκπαιδευμένου προσωπικού, επιφέρει συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας ασύλου και αντί να λύνει το πρόβλημα της ανεργίας, το επιτείνει», τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου.

Καλεί δε τον νέο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και την διεύθυνση της υπηρεσίας ασύλου «να εγκαταλείψουν τις αντεργατικές τακτικές και να βάλουν φρένο σε νέες απολύσεις, σύμφωνα και με την τροπολογία που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να καταγγείλει αυτές τις πρακτικές ενίσχυσης της ελαστικής εργασίας που ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου» για τις ήδη υποβαθμισμένες εργασιακές συνθήκες στο δημόσιο. Είναι χρέος μας, από κάθε θέση, να παλεύουμε με στόχο τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλου/ες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com