«Πόρτα» στο δήμο που πήγε για… έλεγχο στη ΒΙΑΛ

Απαγορεύθηκε από την διοίκηση του hot spot της ΒΙΑΛ η είσοδος στον καταυλισμό κλιμακίου του δήμου Χίου, που πήγε εκεί το πρωί της Τρίτης, 13 Μαρτίου 2018, με σκοπό να ελέγξει αν τηρούνται όσα διέταξε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας για την δυναμικότητα του καταυλισμού.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Καμποχώρων κ. Νίκο Καρασούλη, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Ζώα, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χαλκειούς κ. Κώστα Φουτράκη και την δικηγόρο κα Πέννυ Τασσοπούλου, εισέπραξε άρνηση εισόδου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο δήμος Χίου είχε αιτηθεί χθες Δευτέρα άδεια εισόδου, η οποία ενώ αρχικά φέρεται να είχε εγκριθεί, εν τέλει έγινε γνωστό ότι ανακλήθηκε και δεν τους επετράπη η είσοδος με την επίκληση λόγων ασφαλείας.

Η αντιπροσωπεία πήγε στην ΒΙΑΛ υποτίθεται για να ελέγξει αν τηρούνται τα όσα διέταξε ο πρόεδρος του τμήματος αναστολών του ΣτΕ, στις 28 Φεβρουαρίου 2018, ως προς τον αριθμό των οικίσκων, που δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 100 και τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών, για τους οποίους ορίσθηκε ανώτατο όριο ο αριθμό των 1274.

Βέβαια, ουδείς γνωρίζει επακριβώς τι νόημα είχε αυτή η επίσκεψη, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που καθημερινά δημοσιοποιούνται είναι γνωστός ο αριθμός των φιλοξενουμένων στην ΒΙΑΛ και είναι κατώτερος των 1274 και επιπλέον ουδεμία επιχείρηση μεταφοράς νέων οικίσκων πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα.

Προφανώς, πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού εκ μέρους του δήμου Χίου, αφού στην πραγματικότητα και επί της ουσίας ουδέν είχε να προσφέρει η υποτιθέμενη καταμέτρηση, η οποία μπορεί να είναι ως ένα βαθμό ευχερής και εφικτή για τους οικίσκους, αλλά ως προς τους πρόσφυγες και μετανάστες τι θα έκαναν; Θα τους έβαζαν στην γραμμή να τους μετρήσουν;

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com