Μηνύματα για καλή επιτυχία στους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων

Την θετική τους σκέψη για καλή επιτυχία στην μάχη των πανελληνίων εξετάσεων εκφράζουν προς τους υποψηφίους φορείς και πρόσωπα της Χίου. Αναλυτικά:

Δήμαρχος Χίου: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία

«Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναμφίβολα, οι φετινές εξετάσεις έχουν σημαδευτεί από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επέφερε η πανδημία στην εκπαιδευτική διαδικασία με πλείστες και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας, μελέτης και προετοιμασίας των υποψηφίων. Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ήταν εξαιρετικές και άξιες συγχαρητηρίων, ενώ ανεξάρτητα από τις βαθμολογίες αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά είναι ότι οι εξετάσεις αποτελούν έναν σταθμό στην πορεία της ζωής τους που δεν προδικάζει το τέλος μιας διαδρομής αλλά την αρχή πολλών άλλων, νέων και δημιουργικών σταδίων! 

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία από καρδιάς σε όλες και όλους!».

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου: Δύναμη, ψυχραιμία και θετική διάθεση

«Η φετινή σχολική χρονιά που φτάνει στο τέλος της, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, με δυσκολίες και αρκετά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Πλέον έχουμε φτάσει στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία, καλή επιτυχία, καλή δύναμη, ψυχραιμία και θετική διάθεση.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια σημαντική δοκιμασία, μέσα από την οποία ανοίγονται δρόμοι για την εκπλήρωση των στόχων που βάζει ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια. Δεν είναι, όμως, αυτή η δοκιμασία που θα κρίνει τα πάντα. Τίποτα δεν τελειώνει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ευθύνη της πολιτείας είναι να βοηθάει τα παιδιά να προχωρήσουν. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την μείωση αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια βάζει φραγμούς, και προσθέτει παραπάνω άγχος και πίεση στους μαθητές και στους γονείς.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία θα στηρίζει και δεν θα εξαντλεί τα παιδιά.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία, και τα παιδιά μας να έχουν στο μυαλό τους ότι η επίτευξη των στόχων που βάζουμε στη ζωή, είναι ένας διαρκής αγώνας».  

ΑΣΕ: Μην ξεχνάτε ποτέ ότι είστε ήδη νικητές!

«Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μάχη που ξεκινά τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας, ότι είστε ήδη νικητές!

Είστε μια γενιά νέων ανθρώπων που υφίσταται εδώ και 2 σχολικά έτη, τις συνέπειες της πανδημίας και της προκλητικής άρνησης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να λάβουν μέτρα ώστε το πρωί να βρίσκεστε στο φυσικό σας χώρο -τη σχολική αίθουσα- και όχι στη μοναξιά της οθόνης ενός υπολογιστή, για όσες και όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν τις τεχνικές αυτές υποδομές. Την ίδια στιγμή με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει εκτός των Πανεπιστημίων πάνω από 25 χιλιάδες μαθητές. Τόσο πολύ νοιάζεται για τη νέα γενιά μετά από 2 χρόνια πανδημίας.

Mε τους μεγαλειώδεις αγώνες σας, δώσατε ένα καλό μάθημα στην κυβέρνηση που σας κατασυκοφάντησε, σας χτύπησε με τα ΜΑΤ. Αποδείξατε ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας για τη γνώση αλλά και για τη ζωή.

Την ώρα που εσείς θα γράφετε εξετάσεις θα συζητείται στην ελληνική Βουλή ένα κατάπτυστο νομοθετικό τερατούργημα και χιλιάδες εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν εναντίον του. Ένα νομοσχέδιο που πίσω από τον ωραίο αλλά εντελώς ψευδεπίγραφο τίτλο “για την προστασία της εργασίας” κρύβει ό,τι πιο σάπιο και αντιδραστικό (κατάργηση 8ωρου, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης, γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές, διευκόλυνση απολύσεων κ.α.) για το παρόν και το μέλλον κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, για τους γονείς σας, για τους συγγενείς σας, για τα μεγάλα αδέλφια σας και φυσικά για σας που θα είστε η αυριανή εργατική τάξη της χώρας μας.

Να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας για το καλύτερο. Επενδύστε σε όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες και όλα αυτά δεμένα με την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του δρόμου. Είναι ένας σταθμός που, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πρέπει να αποτελέσει βάση για νέους στόχους και διεκδικήσεις.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια