Βίντεο Μηταράκη στην… Καμπούλ: Μην έρχεστε πρόσφυγες στην Ελλάδα

Μετά τα πλωτά φράγματα και τα  push back στο Αιγαίο η κυβέρνηση φαίνεται να προσφεύγει σε συνδυασμό και πιο… πολιτισμένων και σύγχρονων τρόπων αποτροπής των προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας μέσω της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, θέτει σε εφαρμογή σχέδιο διαφημιστικής καμπάνιας στις χώρες προέλευσης, αρχής γενομένης από το Αφγανιστάν, για το οποίο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης έχει ήδη αναθέσει το σχετικό έργο.

Σε πρώτη φάση, η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου κα Φωτεινή Κουλούρη ανέθεσε απευθείας την παροχή υπηρεσιών «για τον σχεδιασμό καμπάνιας ενημέρωσης σε χώρες προέλευσης για την μείωση – αποτροπή παράτυπων μεταναστευτικών ροών του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου» στην διαφημιστική εταιρεία WEARERECIPE A.E., αντί του ποσού των 24.490 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη ανάθεση αφορά την δημιουργία διαφημιστικών μπάννερ, καθώς και τριών βίντεο, τα οποία προορίζονται για την διαφημιστική αγορά της Καμπούλ ή και άλλων πόλεων του Αφγανιστάν, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και σόσιαλ μίντια.

Για την υπηρεσία αυτή θα υπάρξει άλλη ανάθεση, προφανώς σε αφγανική ή διεθνή διαφημιστική εταιρεία.

Push back, ΒΙΑΛ και καταδίκες Αφγανών

Το περιεχόμενο των μπάννερ, καθώς και των βίντεο δεν έχει γίνει γνωστό σε λεπτομέρειες, εικάζεται όμως ότι θα προβάλλονται σκληρές εικόνες από τα push back στο Αιγαίο, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών (π.χ. ΒΙΑΛ, Μόρια προ καταστροφής, Καρά Τεπέ), ενδεχομένως δε και η πρόσφατη καταδίκη τεσσάρων νεαρών Αφγανών στην «κεκλεισμένων των θυρών» δίκη τους στη Χίο, για την καταστροφή της Μόριας.

Ακολουθεί η απόφαση της απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών για την καμπάνια

mitarakis_diafimisi.exo

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια