Μηταράκης – Κανταράκη στο στόχαστρο συνδικαλιστών του νοσοκομείου Χίου

Βολές κατά της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου κας Ελένης Κανταράκη και κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη εξαπολύει η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚΙ) νοσοκομείου Χίου, με ανακοίνωσή της την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020.

Τα ιδιαίτερα πυρά της ΑΡΚΙ συγκεντρώνει η κα Κανταράκη, η οποία – όπως τονίζεται στην ανακοίνωση – προετοιμάζει την επαναφορά των εργολάβων στο νοσοκομείο, αλλά και την ανανέωση της θητείας της.

Για τον κ. Μηταράκη αναφέρει:

«Το νησί μας πρέπει να θεωρείται ιδιαίτερα προνομιούχο , αφού έχουμε την «τιμή και την τύχη» , ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ να είναι και υπουργός του καταργηθέντος και ξανανεοσυσταθέντος   υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής.

Την ιδιαίτερη μεταχείριση από τον υπουργό:

  • Την « ένιωσαν» οι Χιώτες στην κυριολεξία στο κορμί τους από τα ΜΑΤ ήδη από τις πρώτες μέρες   της ανάληψης των καθηκόντων του.
  • Την « ένιωσαν» οι μετανάστες που φτάνουν στα παράλια της Χίου και εξαφανίζονται.
  • Την « ένιωσαν» οι αναγνωρισμένοι  πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά, που πετιούνται έξω από τις δομές για να βρουν μόνοι τους τρόπο να ζήσουν στο “τέλειο οργανωμένο κοινωνικό κράτος”».

Επιπλέον τον κατηγορεί ότι δεν αρκείται μόνο στα του χαρτοφυλακίου του, αλλά παρεμβαίνει και μάλιστα δυναμικά στα της υγείας.

Για την κα Κανταράκη αναφέρει ότι «δρομολογεί την ανανέωση της θητεία της, αγνοώντας και απαξιώνοντας αποφάσεις του ΣτΕ» και προσθέτει:

«Λυμένα πια τα χέρια της διοικήτριας από κάθε αριστερό και προοδευτικό περιορισμό:

  • Έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο διώξεων, αδιαλλαξίας, ρεβανσισμού και εμπάθειας εναντίον υπαλλήλων, οι οποίοι αμφισβήτησαν τον τρόπο και τις πρακτικές διοίκησής της.
  • Πειθαρχικές διώξεις – εν μέσω πανδημίας – με περικοπή μισθού σε διοικητικούς και καθαριστές, βασιζόμενη σε αμφισβητούμενα πλημμελή αδικήματα.
  • Προετοιμάζει την επαναφορά των εργολάβων στο Νοσοκομείο, τους οποίους είχε απομακρύνει η προηγούμενη κυβέρνηση, πιστή στην νέα τάξη πραγμάτων.
  • Προετοιμάζει – όσο και να το αρνιέται – το ξεπούλημα του οικοπέδου στο LIDL.
  • Η επισκευή του κτιρίου της ΠΘ έχει πεταχτεί στις καλένδες.
  • Η συνολική λειτουργία της ΜΕΘ, εν μέσω πανδημίας τίθεται σε κίνδυνο λόγω έλλειψης ιατρών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια