Την δημιουργία συνοριακού σταθμού θα ζητήσει ο δήμος Οινουσσών

Ο δήμος Οινουσσών αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα για τη δημιουργία συνοριακού σταθμού.

Οι λόγοι για τους οποίους ζητείται η δημιουργία του είναι οι εξής:

-Η ζήτηση για υπηρεσίες μαρίνων και πυλών εισόδου αυξάνεται και διευρύνονται οι ευκαιρίες για επενδύσεις στον συγκεκριμένο τουριστικό κλάδο.

-Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών είναι ενταγμένος το δίκτυο NATURA 2000 λόγω του απαράμιλλου φυσικού περιβάλλοντος, που τυγχάνει ιδιαίτερης προστασίας. Ο κεντρικός οικισμός είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός με ιδιαίτερα νησιωτικά χαρακτηριστικά . Οι Οινούσσες ανήκουν στις περιοχές εξαιρετικού κάλλους.

-Το λιμάνι των Οινουσσών έχει καθορισμένο αιγιαλό και παραλία.

– Έχει το απαιτούμενο βάθος για την ασφαλή προσέγγιση ιστιοπλοϊκών και τουριστικών σκαφών.

-Μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και πενήντα σκάφη ημερησίως με τις υπάρχουσες υποδομές (προσέγγιση, νερό, φως).

-Υπάρχει το εξωτερικό κρηπίδωμα αλλά και ευρύχωροι μώλοι καθώς και επαρκής χερσαία ζώνη για την εγκατάσταση με μικρό κόστος λυόμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών.

-Η δημιουργία της πύλης SCHENGEN ανοίγει το δρόμο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με επισκέπτες τριημέρου μελλοντικά από τα απέναντι παράλια ώστε να μπορέσει σταδιακά να επεκταθεί σε 12μηνη βάση.

-Η μεγέθυνση της τουριστικής οικονομίας στην ακριτική περιοχή των Οινουσσών αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο για τη δημιουργία και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον τουρισμό από την παραγωγή προϊόντων έως την παραγωγή και επομένως την απασχόληση.

-Η αύξηση της απασχόλησης θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην παραμονή νέων ανθρώπων και την προσέλκυση νέων επιχειρηματιών στην ακριτική μας περιοχή.

-Η τουριστική δυναμική που αναπτύσσεται στον ευρύτερο χώρο της Χίου με την αξιοποίηση της μαρίνας στο Νοσοκομείο, είναι βέβαιο ότι μπορεί να δημιουργήσει αυξημένη προσέλκυση θαλάσσιου τουρισμού σκαφών και ημερήσιου περιηγητικού τουρισμού, ο οποίος θα έχει απόλυτη ανάγκη από μια νέα πύλη εισόδου SCHENGEN.

-Η ίδρυση κα λειτουργία της πύλης SCHENGEN θα δημιουργήσει την ανάγκη επαναλειτουργίας υπηρεσιών οι οποίες υπήρχαν στο νησί (τελωνείο) και καταργήθηκαν στην περίοδο συρρίκνωσης του Δημοσίου στα έτη επιβολής των μνημονίων.

-Ικανοποιείται παλαιό αίτημα των τοπικών επιχειρήσεων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και των κατοίκων για βελτίωση της πρόσβασης των τουριστικών σκαφών από την Τουρκία.

ΠΗΓΗ: TORNOSNEWS.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια