Μουτζούρης αδειάζει Μπουγδάνο για τον δρόμο Θόλους – Αίπους

Τις επιφυλάξεις του, αλλά και την ανοικτή διαφωνία του για την απαξίωση της τοπικής κοινωνίας με την οποία ουδείς διάλογος έγινε στην υπόθεση του νέου δρόμου που θα συνδέει το Θόλος με το Αίπος, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης.

Σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021, ο κ. Μουτζούρης εμφανίσθηκε να μην έχει εικόνα ούτε για το κόστος, αλλά ούτε και για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για τον συγκεκριμένο δρόμο, την μελέτη του οποίου έχει ήδη δημοπρατήσει η περιφερειακή ενότητα Χίου.

Θα γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία, χωρίς διάλογο δεν γίνεται τίποτα, τόνισε και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος που δεν έγινε διάλογος.

Χαρακτήρισε δε ως απολύτως σωστή την ερώτηση – παρατήρηση από τον astraparis.gr ότι έπρεπε να προηγηθεί η μελέτη των κατολισθήσεων στον Μηλιγκά, στην περιοχή του Μερσινιδίου, σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, στην εθνική οδό Χίου – Καρδαμύλων. Δηλαδή, ότι πρώτα πρέπει να μελετηθεί το πρόβλημα (Μηλιγκάς) και μετά η λύση (η όποια).

Ο κ. Μουτζούρης επιφυλάχθηκε να δώσει σαφείς και πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που ετέθησαν (μελετητικά, τεχνικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά), μετά την επιτόπου εξέταση (αύριο Σάββατο, 10 Απριλίου 2021) του υπό μελέτη έργου, καθώς και της επίμαχης περιοχής της εθνικής οδού, που εμφανίζει το πρόβλημα των κατολισθήσεων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια