Να αποσυρθεί το έγγραφο της συμβούλου του ΝΣΚ στο υπουργείο Μετανάστευσης

Να ανακληθεί το από 1ης Ιουνίου 2021 έγγραφο της συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Γενικής Γραμματείας Υποδοχής.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ., την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, αφού επισημαίνεται ο καθοριστικός ρόλος και η συμβολή των συμβασιούχων στο προσφυγικό, προσθέτει: «Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην εργασία, με οποιοδήποτε σχέση εργασίας, τη μετάβαση μας σε νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την πρόταξή μας στις μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν… Είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς έχει προαποφασιστεί ουσιαστικά με συγκεκριμένη λήξη, η έξοδος και η αντικατάστασή  μας πιθανώς, είτε με ανειδίκευτο, είτε με μη επαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ το υπουργείο μας συνεχίζει να έχει υπηρεσιακές ανάγκες ειδικά στην υποδοχή και στην ένταξη των αιτούντων άσυλο».

Καλεί, τέλος, την ηγεσία του υπουργείου, να προβεί σε ανάκληση του αναφερθέντος εγγράφου και των διευκρινίσεών του, «καθώς το συγκεκριμένο έγγραφο έχει διχάσει την κοινή γνώμη. Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και στο πλάι όλων των μονίμων και συμβασιούχων συναδέλφων μας, καλλιεργώντας σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης».

ΑΔΕΔΥ: Προειδοποιεί με προσφυγή σε ένδικα μέσα

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους που απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέτουν ως μάρτυρες. Να αποσυρθεί το εν λόγω έγγραφο και να σταματήσει η τρομοκρατία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων, ειδικά, της υπηρεσίας ασύλου.

Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα ενάντια στην νομική σύμβουλο και τους προϊσταμένους της υπηρεσίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που διακινούν την απαράδεκτη αυτή εγκύκλιο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν εκ του συντάγματος υποχρέωση μαρτυρίας και αληθείας ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια