Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα Κατρίνη αγωνίζεται το ΚΙΝΑΛ Χίου

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια επιδίδεται η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΚΙΝΑΛ να συμμαζέψει τα… εύσημα που απέδωσε στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Προς τούτο επικαλείται το έργο που παρήγαγε πρόσφατα το ΚΙΝΑΛ επί του προσφυγικού και ειδικότερα την καταψήφιση της τροπολογίας Μηταράκη για τα περιβαλλοντικά ζητήματα των υπερδομών και την ΒΙΑΛ, καθώς και την συνάντηση του κ. Γιώργου Καμίνη με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη.

Σε ό,τι δε αφορά το επίδικο, δηλαδή τα… εύσημα Κατρίνη προς τον υπουργό Μετανάστευσης, το ΚΙΝΑΛ Χίου επιτίθεται στον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος άσκησε κριτική στις δηλώσεις αυτές, αποδίδοντάς του… τρόμο από την άνοδο του ΚΙΝΑΛ και τον προειδοποιεί ότι… τρίζει η βουλευτική του καρέκλα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Χίου έχει ως εξής:

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση και ο υπουργός κ. Μηταράκης πέρασαν στα μουλωχτά δύο τροπολογίες, δείχνοντας για άλλη μια φορά την εμμονή τους για δημιουργία υπερδομών στα ακριτικά μας νησιά.

Η μία έχει σκοπό να παρακαμφθούν τα όποια περιβαλλοντολογικά ζητήματα που σχετίζονται με την σχεδιαζόμενη υπερδομή στη θέση Βάστρια και η άλλη δίνει παράταση ενός έτους στη ΒΙΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής, στα πλαίσια της θέσης μας που έχει διαμορφωθεί από το 2015, καταψήφισε και τις δύο. 

Η θέση μας αυτή, που δίνει πραγματικές λύσεις στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, αντιτίθεται ξεκάθαρα, τόσο στην απαράδεκτη πολιτική που εφάρμοσε το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην τραγική πολιτική της Ν.Δ.

Εξάλλου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του τομέα μετανάστευσης του κόμματός μας με επικεφαλής τον βουλευτή επικρατείας κ. Γιώργο Καμίνη με εντεταλμένη αντιπροσωπεία της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τον περιφερειάρχη κύριο Κώστα Μουτζούρη.

Σε αυτήν διαπιστώθηκε συμφωνία στόχων αλλά και παραδοχή ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιτίθενται στην πολιτική της Ν.Δ.

Ο κ. Μηταράκης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψει τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες και τα αδιέξοδά του, χθες πήρε ένα κομμάτι από την τοποθέτηση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη και “έκοψε” το υπόλοιπο διοχετεύοντάς το σε προσφιλή ΜΜΕ ως απόδειξη-παραδοχή των σχεδόν ανύπαρκτων επιτυχιών του.

Ακολουθώντας κατά πόδας και σχεδόν ταυτόχρονα, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης μας εγκαλεί για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Θυμίζουμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί καθώς πριν από ένα μήνα περίπου και την ώρα που σύσσωμο το νησί αντιστεκόταν στην έλευση του “Πελαγίτη”, εκείνος σε συνέντευξη συμφωνούσε με τη Ν.Δ. για τα ΠΡΟΚΕΚΑ. Συστήνουμε στον κύριο Μιχαηλίδη, ο οποίος μάλλον βλέπει με τρόμο την άνοδο του Κινήματος  Αλλαγής και την πιθανότητα το κόμμα μας με τη στήριξη του χιακού λαού να καταλάβει την τοπική έδρα, να έχει περισσότερη ψυχραιμία και να μην παίζει το παιχνίδι του κ. Μηταράκη.

Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα και διαμηνύουμε στον κ. Μηταράκη ότι όσο και να προσπαθεί να θολώνει τα νερά, να στρεβλώνει τις τοποθετήσεις μας και να διοργανώνει προπαγανδιστικές φιέστες, τόσο εμείς θα αναδεικνύουμε την αλήθεια και θα συστρατευόμαστε με την κοινωνία απέναντι στις καταστροφικές του πολιτικές.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια