Να μειωθεί η αλαζονεία του 41% – Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η εναλλακτική λύση για τους πολίτες

Την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ευρωεκλογές του Ιούνη, για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη για να μειωθεί η αλαζονεία της ΝΔ και για να δοθεί διέξοδος στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών με κυριότερο την ακρίβεια, ζήτησε η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαίου 2024.

Η κ. Τσιριγώτη ζήτησε από τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές του Ιούνη, να ψηφίσουν συνειδητά και να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει, μια ολοκληρωμένη πρόταση να καταθέσει. “Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται, υπάρχει έκρυθμη κατάσταση στη μέση Ανατολή και για όλα αυτά  θελουμε μια Ευρώπη που θα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων” ανέφερε χαρακτηριστικά προσπαθώντας να επισημάνει πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, προσθέτοντας πως θα πρέπει να ανακοπεί η άνοδος των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και να ενισχυθούν τα προοδευτικά κόμματα. “Προτρέπω τον κόσμο να πάει να ψηφίσει να δώσουμε το μήνυμα μας σαν χώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

Η ίδια αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που έχουν χαρακτηρίσει τη διακυβέρνηση της ΝΔ σημειώνοντας ” οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια προοδευτική λύση. Κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε σκάνδαλα αυτού του είδους. Μετά από αυτά τα σκάνδαλα ο κόσμος καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”.

Σχετικά με τα έργα υποδομών στα νησιά μας, υποστήριξε ότι υπάρχουν θέματα υποδομών και προβλήματα σε όλη την Ελλάδα με τα νησιά τα είναι σε δυσμενέστερη θέση, ενώ ο πρωθυπουργός “εγκαινιάζει μακέτες και κόβει κορδέλες”>

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το μεταναστευτικό για το οποίο η κ. Τριριγώτη ανέφερε ότι θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα για τις χώρες μας, αφού υπάρχει κλιμάκωση στην περιοχή μας ενώ το  σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου που υπογράφηκε στην ΕΕ, δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας μας γιατί δεν προβλέπει τον υποχρεωτικό καταμερισμό των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αναφορικά δε με τις δομές στα νησιά είπε ότι, “Το να αυξάνουμε τις δομές από 1000 άτομα στις 5000 δεν είναι ανάπτυξη.Προέχει η αναβάθμιση των σχέσεων με τις χώρες προέλευσης που θα κρατούν τους εν δυνάμει μετανάστες στις χώρες τους και η εξασφάλιση των μόνιμων οδών μετανάστευσης”.