Να πάει να μείνει στο «18» αυτός που το πρότεινε

Αυτός που είπε για το «18» να πάει να μείνει ο ίδιος εκεί, ξέσπασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις για την έξωση του Υπουργείου από την ΒΙΑΛ, τον Ιανουάριο του 2019, οπότε και λήγει η σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου από τον δήμο Χίου.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς επανέφερε στην δευτερολογία του το θέμα της ΒΙΑΛ, καλώντας το Υπουργείο να τηρήσει τα συμπεφωνημένα, για να λάβει την απάντηση του κ. Βίτσα ότι «θα εξαντληθούν όλες οι νόμιμες και συνεννοήσιμες διαδικασίες».

Ο κ. Βουρνούς είπε ότι δεν πρόκειται να μπει ο δήμος Χίου στην διαδικασία υποβολής νέων προτάσεων και τόνισε ότι αυτό είναι θέμα του Υπουργείου, «να το λύσετε εσείς», είπε απευθυνόμενος στον κ Βίτσα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε να υπάρξει μια ικανοποιητική πρόταση. Ξεκαθάρισε δε αναφερόμενος στην πρόταση για το «18», στο Αίπος της Χίου, «αυτός που το είπε να πάει να μείνει εκεί». Και πάλι το γνωστό ακροατήριο, αποδοκίμασε για να στηρίξει τον προτείναντα την περιοχή.

Για τη ιστορία να θυμίσουμε ότι την πρόταση για το «18» είχε υποβάλει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, προκειμένου στην περιοχή να δημιουργηθεί και το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης και προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ).

Με 10 εκατ. ευρώ θα φτιάχνατε παλάτια εκεί πάνω, απήντησε ο κ. Κάρμαντζης στον κ. Βίτσα, στον οποίο απέδωσε έλλειψη ενημέρωσης, ενώ ανέφερε ότι στην διαδικασία για την συγκεκριμένη πρόταση είχαν εμπλακεί όλοι οι φορείς. Το θέμα σταμάτησε, πρόσθεσε, επειδή υπαναχώρησε ο δήμος Χίου, που έχει γειτονική έκταση.

Χαρακτήρισε, τέλος, όσα είπε  κ. Βίτσας προσβλητικά για τον ίδιο και δήλωσε ότι ευχαρίστως θα πήγαινε να μείνει στο «18» αν έπεφταν στην περιοχή τα 10 εκατ ευρώ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια