ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ:«Αναγκαία η διαφύλαξη της Α’ κατοικίας»

Μετά το τελευταίο περιστατικό της τραμπούκικης έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Χίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στην καθημαγμένη Ελλάδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της ακρίβειας, των, με την κυβερνητική συναίνεση, υποκλοπών, των κάθε λογής Πάτσηδων, της ευρύτερης πολιτικής σήψης, η προστασία της πρώτης κατοικίας για όσους το έχουν ανάγκη θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και κατά συνέπεια των πολιτών αυτής.

Η προ ολίγων ημερών έξωση της δημοσιογράφου Ι. Κολοβού μετά από τον πλειστηριασμό του σπιτιού της για χρέος 15.000 Ευρώ από πιστωτική κάρτα και η φωτογραφία με τη σπασμένη πόρτα της αποτελεί ντροπή για μια πολιτεία που θέλει να ονομάζεται ευνομούμενη. Πρόκειται για περιστατικό που είναι απότοκο των τραγικών επιλογών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πρώτοι με τον μνημονιακό νόμο 4336/2015 προωθούν την μετά το 2018 κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών που μέχρι τότε προστάτευε ο νόμος Κατσέλη.

Η ΝΔ  με τη σειρά της με τον νόμο 4738/2020 δρομολόγησε  μια νέα διαδικασία πτώχευσης φυσικών και νομικών προσώπων με τη ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας ακόμη και των πλέον ευάλωτων οφειλετών χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία της Α κατοικίας.

Ως ΠΑΣΟΚ, ήδη από το 2010, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών, φέραμε στη βουλή ένα ισχυρό πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών με τον νόμο 3869/2010 που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη με βελτιώσεις επαναφορά των διατάξεων  του Ν. Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, γιατί μόνο έτσι θα έχουμε την δυνατότητα μέσα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να διαφυλάξουμε αυτό που ονομάζουμε κοινωνική αξιοπρέπεια, κάτι που μάλλον τα στελέχη της πλέον αυταρχικής και συντηρητικής κυβέρνησης από το 1974 και μετά το έχουν ξεχάσει.”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια