Νέα κωλοτούμπα της δημοτικής αρχής με τον παιδικό σταθμό στη Βέσσα

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι συμμετέχοντες και παρευρισκόμενοι στη λαϊκή συνέλευση στη Βέσσα που έγιναν μάρτυρες άλλης μιας πολιτικής κωλοτούμπας της δημοτικής αρχής υπό την πίεση των κατοίκων του χωριού.

Η λαϊκή συνέλευση στο χωριό προκλήθηκε ύστερα από τις δηλώσεις στις 2 Ιουνίου 2021,  του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ξενάκη, ότι ματαιώνεται το έργο της δημιουργίας παιδικού σταθμού στη Βέσσα και η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στη δημιουργία παιδικού σταθμού στο Πυργί.

Οι παραπάνω δηλώσεις του αντιδημάρχου διαγράφηκαν στη στιγμή από τον ίδιο που υπό την πίεση των κατοίκων της Βέσσας,  ισχυρίστηκε ότι υπήρξε παρανόηση των όσων δήλωσε με ευθύνη των δημοσιογράφων και ότι όσα είχε πει ήταν απλά σκέψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής.

Στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021,  με μοναδικό θέμα τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού της Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων παρευρέθηκαν εκτός από τους κατοίκους Βέσσας, Λιθίου, Ελάτας και Αρμολίων, ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων κ. Ανδρέας Βεργίτσης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής κ. Ιωάννης Ξενάκης , ο κ. Παντελής Καμπούρης από την Πρωτοβουλία για τη Χίο και τέως πρόεδρος του ΝΠΔΔ, οι κύριοι Νικόλαος Νύκτας και Παντελής Στεφάνου  από τη Συμμαχία Αξιών, ο κ. Σταμάτιος Σαραντινός από το Χίος Μπροστά, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ.Γεώργιος Κλιαμενάκης, ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Γεώργιος Τούμπος και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Λιθίου, Ελάτας και Ολύμπων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα αναφέρει:
Ύστερα από διαλογική συζήτηση, κατά την οποία ο κύριος Ξενάκης ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής και καθ’ ύλην αρμόδιος του έργου ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, μας διαβεβαίωσε πως δεν είχε ποτέ την πρόθεση ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η Δημοτική Αρχή, να μεταφερθεί το έργο σε άλλη τοπική κοινότητα από την Τ.Κ. Βέσσας και ότι όλα όσα ανέφερε προσφάτως στα ΜΜΕ συνιστούν απλούς προβληματισμούς. Προτάθηκε μάλιστα από πλευράς του μέσα από συνεργασία με την Τ.Κ. Βέσσας, να βρεθεί λύση έτσι ώστε το έργο να παραμείνει στην Τ.Κ. Βέσσας. Κατά τη διεξαγωγή της συνέλευσης το λόγο πήραν όλοι οι προαναφερθέντες δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι μηδενός εξαιρουμένου τάχθηκαν υπέρ της υλοποίησης του έργου στην Τ.Κ. Βέσσας όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες της Βέσσας και των όμορων κοινοτήτων, όπως και όλους τους θεσμικούς παράγοντες που παρευρέθηκαν στη συνέλευση για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τη Βέσσα και για όλα τα Μαστιχοχώρια”.

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΕΣΣΑΣ

Η λαϊκή συνέλευση της τοπικής κοινότητας Βέσσας, με την συμμετοχή των Προέδρων και κατοίκων από τις τοπικές κοινότητες Λιθίου και Ελάτας, σήμερα, ημέρα Σάββατο 19/6/2021, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

1.          Διαμαρτύρεται έντονα για την ερήμην των χωριών Λιθίου, Ελάτας και Βέσσας, εξαγγελία περί διερεύνησης αλλαγής της έδρας του βρεφονηπιακού σταθμού Μαστιχοχωρίων. Η λογική της αποκέντρωσης, που πρέπει να διέπει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ερημοποίησης των χωριών μας, δεν συνάδει με μία τέτοια εξαγγελία, η οποία, σημειωτέον, πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση.

2.          Εμμένει στην αναγκαιότητα του έργου και την διατήρηση της έδρας στην τ.κ. Βέσσας.

3.          Αιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, να μην μεταβάλουν την απόφαση τους για την ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού στη Βέσσα.

4.          Απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, προκειμένου επιτέλους να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού, όπως αυτό έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χίου και στον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ.

Το τοπικό συμβούλιο της Βέσσας θα καταθέσει αίτηση να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να καταγραφούν και οι απόψεις όλων των συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολιτεύσεων, αφού με τούτα και με εκείνα, ανάλογα το πού βρίσκεται η δημοτική αρχή και οι αντιδήμαρχοι της και ποιο είναι το κοινό της, αλλάζει σχεδιασμούς και άποψη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια