Πώς η δημοτική αρχή πήγε να κουκουλώσει την πανωλεθρία στην παραλία της Κώμης Χίου

Όταν πριν περίπου δύο εβδομάδες, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, οι ισχυροί νοτιάδες αποκάλυψαν την έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού, που οδήγησε στην πανωλεθρία του εξοπλισμού στις παραλίες της Κώμης και της Αγιάς Φωτιάς, οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής Χίου επιχείρησαν να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους στους υπαλλήλους του δήμου.

Για το πρωτοφανές σκηνικό με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και τις καμπίνες να επιπλέουν και να γίνονται βορά των κυμάτων, έφταιγαν οι υπηρεσιακοί και η μηχανικός που περίμενε τον διατάκτη, ήταν μεταξύ άλλων οι δικαιολογίες που επικαλέσθηκε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης, μιλώντας στις 6 Νοεμβρίου  2023 στο Ράδιο Αλήθεια.

Σήμερα, αποκαλύπτουμε ότι μόλις την ίδια ημέρα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 κι αφού είχε προηγηθεί το Σάββατο το Βατερλώ της Copacabana, ο αντιδήμαρχος υπέγραψε την απόφαση για την απευθείας ανάθεση για την εκτέλεση της εργασίας με τίτλο: «Απεγκατάσταση, αποθήκευση και επανατοποθέτηση εξοπλισμού παραλίας οικισμού Κώμης»! Η διανομή της απόφασης μέσω «Ίριδα» έγινε μετά τη μία το μεσημέρι και λίγο αργότερα αναρτήθηκε στην Διαύγεια (βλ. κατωτέρω).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανάδοχος είχε κληθεί από τον αντιδήμαρχο να δώσει την οικονομική προσφορά του στις 26 Οκτωβρίου 2023, την οποία και έδωσε στις 30 Οκτωβρίου 2023.

Η συνέχεια έρχεται δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, επίσης μεσημέρι, οπότε ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου την σχετική σύμβαση (βλ. κατωτέρω), συνολικής δαπάνης 2.900 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 17%.

Τα δικά τους έγγραφα (κ.κ. Ξενάκη και Κάρμαντζη) αποδεικνύουν την ολιγωρία που επέδειξε η δημοτική αρχή, η οποία ενώ γνώριζε ότι ερχόταν κακοκαιρία ουδέν έπραξε, αλλά άρχισε να τρέχει αφού έγινε το κακό, επιχειρώντας – συνάμα – να μοιράσει δεξιά κι αριστερά τις δικές της ευθύνες.

Ακολουθεί η από 6.11.2023 απόφαση του αντιδήμαρχου κ. Γιάννη Ξενάκη

komi_xenakis 6.11.2023

Ακολουθεί η από 8.11.2023 σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

komi_simvasi 8.11.2023
Φωτό Μαρία Σαραντινίδου