Νέα «όπλα» ρίχνει η ΔΕΥΑΧ στο Σαραπιό

Εμπλουτίζει η ΔΕΥΑΧ το… οπλοστάσιό της στην επιχείρηση για την εκκένωση του φράγματος του Σαραπιού, από σήμερα Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου 2019, προσδοκώντας σε καλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα γρήγορα, βοηθούσης και της καλοκαιρίας.

Όπως ανέφερε στον astraparis.gr ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Πέτρος Καλογεράκης γίνονται προετοιμασίες, με στόχο να αρχίσει εντός της ημέρας, η διαδικασία για το ξέφραγμα του κάτω υπερχειλιστή της λεκάνης, που θα αποδώσει μόνιμα και σταθερά αποτελέσματα στην εκκένωση, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών, ακόμα και αν δηλαδή επανέλθουν οι βροχοπτώσεις.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν οι αντλίες οι οποίες ήδη υπάρχουν πάνω στο πρόφραγμα και το νερό το οποίο αντλούν θα παροχετεύεται με πίεση στον κάτω υπερχειλιστή με αντίστροφη φορά, προκειμένου να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες, που έχουν συσσωρευθεί και να ξεβουλώσει ο αγωγός Φ800.

Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν δύο ακόμα σωλήνες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν πάνω στο πρόφραγμα και με την μέθοδο του σιφωνισμού θα παροχετεύουν νερό από την λεκάνη στα κατάντι, μέσα στο ρέμα.

Αν αποδώσουν τα δύο αυτά πρόσθετα εργαλεία, σε συνδυασμό με την συνεχή λειτουργία των αντλιών, που έχει στήσει η ΔΕΥΑΧ στην περιοχή, είναι πολύ πιθανόν να εκκενωθεί πλήρως το φράγμα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ήδη, από χθες Πέμπτη και με την συνεχή λειτουργία των αντλιών η στάθμη του νερού έχει πέσει περίπου ένα μέτρο, σε σύγκριση με εκείνην της περασμένης Τρίτης, οπότε και ξανάρχισαν οι βροχές.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια