Νέο μέτωπο με Καλογήρου ανοίγει ο Κάρμαντζης

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την προηγούμενη διένεξη, που αφορούσε το αεροδρόμιο Χίου και την υπογραφή του μνημονίου με το υπουργείο Υποδομών και ο αντιπεριφερφειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης ανοίγει νέο μέτωπο με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Φοβούμενος μην επαναληφθεί το φαινόμενο του… αποκλεισμού του από τα δρώμενα της Χίου, που αφορούν τα μεγάλα και εν εξελίξει έργα υποδομής, «κτύπησε» χθες Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018, αυτή τη φορά για το φράγμα Κόρης (Άρτας) Γιοφύρι.

Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο του τεχνικού συμβούλου, άρα και η εικόνα για την συνολική κατάσταση του φράγματος, αλλά και χωρίς να έχει την τυπική αρμοδιότητα, αφού αυτή ανήκει στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη τεχνικών έργων κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, έσπευσε να προκαταλάβει τυχόν εξελίξεις και έστειλε – χθες Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 – επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Του ζητά δε και μάλιστα άμεσα να συγκαλέσει τεχνική σύσκεψη για το έργο και ειδικότερα για την αντικατάσταση τμήματος του μανδύα του φράγματος, εργασία της οποίας το κόστος εκτιμάται στις 600.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε θίξει για πρώτη φορά ο κ. Βαλσαμίδης τον περασμένο Μάιο, ενώ μιλώντας στον astraparis.gr επισημαίνει ότι επισήμως για το θέμα θα ενημερωθεί υπηρεσιακά το Υπουργείο με την αποστολή του ΑΠΕ τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ο κ. Βαλσαμίδης κάνει γνωστό ότι επίκεινται – κατά πάσα πιθανότητα έως το τέλος του Ιουνίου – εργασίες για την λήψη δειγμάτων από το σώμα του φράγματος, ώστε να διαπιστωθεί η αρτιότητα και η ασφάλεια της κατασκευής.

Έχει γίνει, προσθέτει, η σχετική συνεννόηση με την κα Καλογήρου, κάνουμε προσεκτικές κινήσεις και όταν θα έχουμε την συνολική εικόνα του έργου θα ζητήσουμε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που έχει την ευθύνη του έργου, τεχνική σύσκεψη, στην οποία και θα τεθούν συνολικά όλα τα ζητήματα για το φράγμα.

«Στην ώρα τους, όταν θα έχουμε όλη την εικόνα», καταλήγει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης.