Έχουν εκτραπεί τα ΜΑΤ – Συνεχείς επιθέσεις στο Φλώρι (βίντεο & φωτό)

Ενημέρωση 20:45

Ακόμα τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Αίπους, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αψιμαχίες με τα ΜΑΤ, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χίου, νωρίς το βράδυ της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 30, 45, 50 και 52 ετών, εκ των οποίων οι δύο φέρουν τραύματα στο πόδι και οι άλλοι δυο στο κεφάλι, χωρίς να είναι σοβαρή η κατάστασή τους.

Ενημέρωση 18:40

Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών είναι οι μέχρι στιγμής τραυματίες από τις εκτεταμένες επιθέσεις των ΜΑΤ στην περιοχή Φλώρι του Αίπους, το απόγευμα της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2020.

Η πρώτη τραυματίσθηκε από κατευθείαν βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της σπάσουν δόντια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Η 16χρονη, που επίσης πήγε στα επείγοντα, είχε γδαρσίματα από τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν στους δασικούς πυρήνες του Αίπους.

Ενημέρωση 18:10

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχει πάρει η αστυνομική βία σε βάρος των πολιτών της Χίου, καθώς απρόκλητα και άνευ λόγου γίνεται συνεχής χρήση χημικών, δίνοντας την εικόνα ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη  υπηρεσία να «γονατίσουν» οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης των κατοίκων της Χίου με οποιοδήποτε μέσο.

Στην ευρύτερη περιοχή Φλώρι του Αίπους επικρατεί κυριολεκτικά πανζουρλισμός, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδίδονται σε διαρκές κυνηγητό και συνεχή χρήση χημικών, όπου βλέπουν ότι υπάρχει η οποιαδήποτε κίνηση.

Θα προσπαθήσουμε να ανεβάζουμε συνεχώς και νέο οπτικοακουστικό υλικό από την περιοχή.

Ενημέρωση 17:25

Μάχες σώμα με σώμα εκτυλίσσονται σε δύσβατα σημεία πάνω στο Αίπος στην ευρύτερη περιοχή του Φλώρι και του «17», με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να συνεχίζουν την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Ενημέρωση 17:16

Νέος γύρος επιθέσεων των ΜΑΤ κατά κατοίκων της Χίου που είχαν μεταβεί στον Άγιο Γιώργη στο Φλώρι για να συμμετάσχουν στην παράκληση που είχε καλέσει ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ξεκίνησε περί τις 4 το απόγευμα της Τρίτης, 25 Φεβρουαρίου 2020, στην περιοχή του Αίπους.

ΟΙ κάτοικοι στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς την επίμαχη περιοχή του «17» βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι για ακόμα μία φορά δεν δίστασαν να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, χωρίς προηγουμένως να είχε συμβεί κάποια επιθετική ενέργεια σε βάρος τους.

Από την ώρα εκείνη και έως αυτή τη στιγμή συνεχίζεται ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ των ΜΑΤ και κατοίκων της Χίου, οι οποίοι έχουν ανέβει στα ορεινά σημεία της περιοχής.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια