Νίπτει τας χείρας του ο Κάρμαντζης για τους ανθρώπους στην ΒΙΑΛ εν όψει χειμώνα

Αναρμόδια δηλώνει δια στόματος του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη η δημοτική αρχή του νησιού, για την προστασία των ανθρώπων που διαμένουν στην ΒΙΑΛ στο σφόδρα πιθανό – αφού πλησιάζει χειμώνας – ενδεχόμενο κακών καιρικών συνθηκών.

Το σχετικό ρώτημα έθεσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου 2019, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος πρότεινε για τον σκοπό αυτόν «να διατεθούν σε μια τέτοια περίπτωση οι χώροι της ανακύκλωσης, την ώρα που από τα πιο αρμόδια χείλη έχει εμμέσως υποδειχθεί ο χώρος αυτός ως ένα πρώτο μέτρο προστασίας αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα χωράφια, με γυναικόπαιδα στο έλεος του καιρού».

Ο κ. Σκούφαλος επεσήμανε ότι το ίδιο ζήτημα είχε θέσει και στην θεματική συνεδρίαση για το προσφυγικό, χωρίς – φυσικά – ούτε τότε να λάβει απάντηση, τονίζοντας ότι «βεβαίως και το θέμα αφορά τις κυβερνητικές ευθύνες πρωτίστως, βεβαίως οι δικές της πολιτικές δημιουργούν μαζί με τη Ε.Ε. τον εγκλωβισμό, αλλά δεν μπορεί δήμος και περιφέρεια να σφυρίζουν αδιάφορα στον ανθρώπινο πόνο».

Διατύπωσε, τέλος, το αίτημα να συγκληθεί άμεσα το συντονιστικό πολιτικής προστασίας και να ασχοληθεί με το θέμα και κάλεσε την δημοτική αρχή να εκπονήσει σχέδια προστασίας των εγκλωβισμένων προσφύγων –μεταναστών στην ΒΙΑΛ ως συμβολή του δήμου στο συγκεκριμένο θέμα, είτε με χρήση του χώρου της ανακύκλωσης είτε αλλού (κτίριο Καλουτά κ.λπ.), πιέζοντας την περιφερειακή αρχή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια