Νόμιμες και με την… βούλα οι κατασκευές στην προκυμαία

Και με τη βούλα του νόμου πλέον θεωρούνται νόμιμες οι κατασκευές που το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα της προκυμαίας Χίου στήνουν στα πεζοδρόμια του λιμανιού, διευρύνοντας έτσι τα ωφέλιμα τετραγωνικά τους μέχρι και σε σημείο διπλασιασμού τους..

Μετά και τις απορίες που εξέφρασε η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χίου κα Άννα Χρυσούλη, στην συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μιχάλης Μπελέγρης, διευκρίνισε ότι δεν θεωρούνται μόνιμες κατασκευές και επικαλέστηκε την σχετική νομοθεσία, στηρίζοντας ουσιαστικά την επιλογή του Λιμενικού Ταμείου να δώσει αυτή τη δυνατότητα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην προκυμαία.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μπελέγρης, σύντομα και οι επαγγελματίες της νότιας πλευράς του λιμανιού θα έχουν την δυνατότητα να στήσουν ανάλογες κατασκευές, αφού οι διαδικασίες για την αδειοδότηση της κατασκευής ανάλογων πεζοδρομίων και εκεί προχωρούν κανονικά και πιθανότατα θα ξεκινήσουν τα έργα εντός του επόμενου έτους.

prokimaia1

Μειώσεις και αυξήσεις για τα τραπεζοκαθίσματα

Επιπλέον, αφού – όπως πρόσθεσε – οι συγκεκριμένοι θα επιβαρυνθούν λόγω των έργων που θα γίνουν – καλώς εχόντων των πραγμάτων τους καλοκαιρινούς μήνες – εισηγήθηκε και την μείωση των ανάλογων τελών για τα τραπεζοκαθίσματα από την οδό Κουντουριώτου έως και την οδό Κόκκαλη στα δέκα ευρώ το τετραγωνικό αντί των 20 που πληρώνουν μέχρι σήμερα.

Η πρόταση αυτή, ωστόσο, απορρίφθηκε από το συμβούλιο που κατά πλειοψηφία τελικά κατέληξε στα 15 ευρώ /τμ . Παράλληλα, αποφασίσθηκε τα τέλη για τα διευρυμένα πεζοδρόμια να παραμείνουν σταθερά στα 30 ευρώ/τ.μ. αν και υπήρχαν απόψεις που συνηγορούσαν σε μεγάλες αυξήσεις λόγω ακριβώς της δυνατότητας εκμετάλλευσης των χώρων όλο το χρόνο.

Αυξημένα, ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό θα είναι τα τέλη που θα πληρώσουν οι επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που καταλαμβάνουν χώρους στάθμευσης στη «Φτωχειά προκυμαία» και οι οποίοι πλέον κοστολογήθηκαν στα 50 ευρώ / τ.μ. ετησίως.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια