Ο «εξαφανισμένος» Πλακιωτάκης

Όταν, στις 29 Φεβρουαρίου 2020, κατά την άφιξή του στη Χίο, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης είχε μιλήσει για «φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με κάθε τρόπο και μέσο», όλοι είχαμε υποψιασθεί τι εννοούσε και αυτό ακριβώς επαληθεύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες, κοντά και στις ακτές της Χίου.

Δυό μήνες μετά, όμως, δεν είχαμε σκεφτεί ότι στο «δόγμα» περιλαμβάνονται και οι «εξαφανίσεις» προσφύγων και μεταναστών, που καταφέρνουν να περάσουν το φράγμα και να αποβιβασθούν στις ακτές. Το πρωί της 30ής Απριλίου 2020 με μια φουσκωτή βάρκα περί τους 15 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάσθηκαν στην  παραλία της Μονολιάς, τους είδαν δεκάδες μάτια και το καταθέτουν και όλα τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τεκμηριωμένα επιβεβαιώνουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Όμως, για την κυβέρνηση, με το αμίμητο «αυτά τα γεγονότα που εσείς λέτε ότι διαβάσατε σε κάποιες τοπικές ιστοσελίδες για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν ως γεγονότα», που είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας χθες στην Βουλή στις καταγγελίες του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, θεωρείται ότι κλείνει το θέμα.

Στην υπόθεση, όμως, αυτή άφαντος – και δη με τρόπο εκκωφαντικό – εξακολουθεί να είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της άμεσα εμπλεκόμενης υπηρεσίας, ο κ. Πλακιωτάκης. Ο συνήθως λαλίστατος υπουργός έχει κυριολεκτικά εξαφανισθεί και αφήνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο… λεβέντης κ. Μηταράκης, που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει».

Αλλά, να μην το ξεχνάμε κι αυτό, βεβαίως, βεβαίως, έχει και τους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας  Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, που ανέλαβαν να ξελασπώσουν τον υπουργό τους, πετώντας τόνους λάσπης σε μέσα ενημέρωσης, επειδή – άκουσον, άκουσον – τολμούν να αποκαλύπτουν τις «εξαφανίσεις» προσφύγων και μεταναστών. Να το χαίρεστε το δεκανίκι σας, κύριε υπουργέ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια