Ο Μηταράκης θα επιλέξει τον χώρο για την δομή – καραντίνα, αποφάσισε το Δ.Σ.

Με τους ψήφους των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Σύμπραξη Δημιουργίας και της Πρωτοβουλίας για τη Χίο εγκρίθηκε η πρόταση για την δημιουργία δομής καραντίνας στη Χίο, για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, σε χώρο που θα έχει προσωρινά χαρακτηριστικά και θα επιλεγεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

Στη απόφαση αυτή κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο στην συνεχόμενη από χθες συνεδρίασή του, το βράδυ της Πέμπτης, 9 Απριλίου 2020, και η οποία άρχισε με καθυστέρηση 2,5 ωρών. Στο διάστημα αυτό έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των παρατάξεων, ενώ εξηγήσεις έδωσε και ο παριστάμενος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης στις 8.30 μ.μ. παρουσιάσθηκαν ως κατωτέρω οι προτάσεις των παρατάξεων:

Σύμπραξη Δημιουργίας: Προτείνει ο χώρος της καραντίνας να έχει προσωρινά χαρακτηριστικά και να μην παρουσιάζει μορφή δεύτερης δομής, αλλά να έχει την αναγκαία φροντίδα. Η επιλογή του χώρου να γίνει με διαφάνεια και με ευθύνη της κυβέρνησης – Ενίσχυση υποδομών νοσοκομείου Χίου – Αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και κλείσιμό της.

Στην πρόταση αυτή συμφώνησε δια του κ. Μανώλη Βουρνού η παράταξη Πρωτοβουλία για τη Χίο.

Η πρόταση συγκέντρωσε συνολικά 18 ψήφους δημοτικών συμβούλων από τις δύο παραπάνω παρατάξεις.

Συμμαχία Αξιών: Το Δ.Σ. εμμένει στην προηγούμενη απόφασή του για καμία νέα δομή στη Χίο – Καταδικάζει την αδιαφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε, ζητά ενίσχυση του νοσοκομείου Χίου – Οι χώροι θα προκύψουν μέσα από δημόσιες διαδικασίες πρόσκλησης των ενδιαφερομένων – Κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Η πρόταση έλαβε εννέα ψήφους.

Χίος Μπροστά: Λάθος η δημιουργία νέας δομής, με αφορμή την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση. Προτείνει την χρήση πλωτού μέσου μεταξύ των νησιών για την περισυλλογή των νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών και στην συνέχεια θα μεταφέρονται σε άλλες δομές στην ηπειρωτική χώρα.

Η πρόταση έλαβε έξι ψήφους.

Λαϊκή Συσπείρωση: Αυστηρά προσωρινά χαρακτηριστικά η δομή της καραντίνας και να μην έχει χαρακτηριστικά δεύτερης δομής. Πρότεινε ξενοδοχειακή μονάδα, όπως συνέβη και σε άλλες περιοχές της χώρας για όλους τους Έλληνες πολίτες. Παράλληλα, ενίσχυση του νοσοκομείου Χίου. Σταδιακή αποσυμφόρηση και κλείσιμο της ΒΙΑΛ. Καταδικάζονται όλες οι αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησε στο θέμα μέχρι τώρα η κυβέρνηση

Η πρόταση, στην οποία συμφώνησε και ο κ. Μανώλης Στάθης από το Δίκτυο Πολιτών, συγκέντρωσε 4 ψήφους (2 ΛΑΣ, ένας Δίκτυο Πολιτών και ένας Χιακή Συμπολιτεία, ο κ. Δημήτρης Αντωνόγλου).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια