Ο Μουτζούρης… ξαναβρήκε την μνήμη του για τις δομές στα νησιά

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την συνάντησή του με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη και την… αφωνία του για τις υπερδομές στα νησιά και στη Χίο ειδικότερα, επιχειρεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης.

Στην σημερινή, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, ανακοίνωσή του αναφέρεται στην συνάντησή του  με τον υπουργό, την περασμένη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2023, στην οποία αφού επαναλαμβάνει τα της ανακοίνωσης του υπουργείου περί της βίζας των Τούρκων πολιτών, καθώς και την… πλάτη που έβαλαν στο προσφυγικό Λέσβος και Σάμος (άφαντη η Χίος), προσθέτει για τν μην τον… παρεξηγήσουμε: «Στην συνέχεια ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ανησυχία του για το ζήτημα του μεταναστευτικού, σημειώνοντας πως  παραμένει σταθερός στις απόψεις του για το θέμα, ζητώντας εκκένωση των νήσων και μείωση των ροών».

Περαιτέρω στην δήλωσή του τονίζει με έμφαση ότι επεσήμανε στον κ. Καιρίδη «πως παραμένω σταθερός στις απόψεις μου, τόσο για τις δομές, όσο και για την εκκένωση των νήσων».

Αναλυτικά, η δήλωση του περιφερειάρχη έχει ως εξής:

Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό κ. Καιρίδη τον οποίον ευχαρίστησα για την συμβολή του στο θέμα της βίζας. Είχα τονίσει επανειλημμένως προς τον ίδιο από την ώρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του την σημασία του αιτήματος μας για την βίζα στους Τούρκους πολίτες, όπως είχα κάνει και προς τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Μυτιλήνη τον Μάιο και χαίρομαι που εισακούστηκα. 

Μεγαλύτερη, ωστόσο, είναι η ικανοποίηση βλέποντας την απήχηση που έχει  από τους κατοίκους των νήσων μας αλλά και τους  Τούρκους η παραπάνω εξέλιξη.

Από κει και πέρα, συζητήσαμε για το μεταναστευτικό, για το οποίο τον ενημέρωσα πως παραμένω σταθερός στις απόψεις μου, τόσο για τις δομές, όσο και για την εκκένωση των νήσων, τονίζοντας πως τα νησιά μας πλέον έχουν αφήσει πίσω το μεταναστευτικό ζήτημα, έχουν ορθοποδήσει τουριστικά και δεν επιθυμούμε  πισωγυρίσματα.