Ο πληθωρισμός τρέχει, σταθερό το… ενοίκιο του Μηταράκη για το Θόλος

Δεν φαίνεται να παραιτείται της προσπάθειάς του να… πατήσει πόδι στο Θόλος, όπου σχεδιάζει την δημιουργία της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Παρά τα συνεχή δικαστικά «μπλόκα» κι ενώ η πρόσβαση του υπουργείου και της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στην επίμαχη περιοχή είναι ανέφικτη, εν τούτοις συνεχίζει να πληρώνει ενοίκιο στο ελληνικό Δημόσιο, θέλοντας – προφανώς – να δείξει ότι η έκταση αυτή δεν ανήκει στον δήμο Χίου αλλά στο Δημόσιο.

Για τον σκοπό αυτόν, λοιπόν, εγκρίθηκε με σημερινή, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, απόφαση του υπουργείου η δέσμευση πίστωσης 12.600 ευρώ, για «την πληρωμή μισθωμάτων μίσθωσης δημόσιας έκτασης για τις ανάγκες του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στη θέση ” Παχύ” του Δημοτικού Διαμερίσματος Συκιάδας του Δήμου Ομηρούπολης Περιφερειακής Ενότητας
Χίου για το οικονομικό έτος 2023».

Να δούμε, βέβαια, όταν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χάσει οριστικά και αμετάκλητα την υπόθεση αν θα αναζητήσει ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα μισθώματα από το ελληνικό Δημόσιο.

Σχόλια