Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει

Τη συνέχεια της προσπάθειας για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία σηματοδοτεί η παρουσία και ομιλία των Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Κώστα Ζαχαριάδη, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στις 18.30 στο ξενοδοχείο Χανδρής

Το πρωί της ίδιας μέρας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον συντονιστή του κόμματος κ. Φραγκίσκο Σέργη, αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για διεύρυνση του κόμματος στην κοινωνία εν όψει του συνεδρίου.

«Είναι σε λειτουργία  ηλεκτρονική πλατφόρμα  isyriza.gr  για την εγγραφή νέων μελών. Προτεραιότητα για μας είναι το άνοιγμα στην κοινωνία . Επιθυμούμε να έρθει ο κόσμος να μιλήσει μαζί μας και να ανταλλάξουμε απόψεις για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Δεν είναι σκοπός να εγγραφούν όσοι είναι ψηφοφόροι ή φίλοι του κόμματος  αλλά να ανοίξει διάλογος στην αριστερή και προοδευτική παράταξη» τόνισαν μεταξύ άλλων καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να πλαισιώσουν τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, τη συντήρηση και την ακροδεξιά.

Το τέλος του μήνα του μέλιτος προανήγγειλε ο κ. Ζαχαριάδης τονίζοντας ότι, «ο μήνας του μέλιτος τελείωσε γιατί η χώρα πάει πίσω διαρκώς, στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στο μεταναστευτικό. Εισερχόμαστε σε μια σκοτεινή περίοδο στην οποία η μόνη ελπίδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.

 

Στον αυτόματο το προσφυγικό

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον βουλευτή Χίου στο θέμα του προσφυγικού. Ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι οι παλινωδίες και οι συνεχείς αλλαγές σχεδίων από την κυβέρνηση δείχνουν την παντελή έλλειψη σχεδιασμού, ενώ αναφορικά με το τεταμένο κλίμα σε σχέση και με τους κατοίκους υποστήριξε ότι είναι τα αποτελέσματα των όσων είχε δημιουργήσει προεκλογικά η ΝΔ με τις χωρίς αντίκρισμα υποσχέσεις της στην προσπάθεια της να προσμετρήσει σε ψήφους τη δυσαρέσκεια του κόσμου. “Έσπειραν κεραυνούς, θερίζουν θύελλες” είπε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου. Στη ΒΙΑΛ βρίσκονται υπερτετραπλάσιοι άνθρωποι και ένα προς ένα καταρρίπτονται όλα τα αφηγήματα της ΝΔ, περί φύλαξης συνόρων, αφού οι τελευταίοι πρόσφυγες βγήκαν στην ιχθυόσκαλα, περί μεταναστευτικού, αφού τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το 85% των ανθρώπων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ είναι από εμπόλεμες χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, η Παλαιστίνη, το Κογκό και η Σομαλία.» σχολίασε ο κ. Μιχαηλίδης κατηγορώντας τον έτερο βουλευτή κ. Νότη Μηταράκη, ότι φέρει κύρια την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, αφού υπάρχει παντελής έλλειψη διαχείρισης, απίστευτη ευκολία μεταστροφής των θέσεων και των πλάνων αντιμετώπισης του ζητήματος με τελευταία τη διάψευση από τον πρόεδρο του Πιτυούς τα περί συμφωνίας για δημιουργία κλειστού ΚΥΤ στην περιοχή.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια