Οι μαθητές της Χίου αντιλαμβάνονται ως καθήκον την προστασία του περιβάλλοντος

Ευαισθητοποιημένοι εμφανίζονται οι μαθητές της Χίου, συμμετέχοντας σε περιβαλλοντικές δράσεις και ανακύκλωση υλικών, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι 3 στους 4 μαθητές γυμνασίου αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την προστασία του περιβάλλοντος και δεν θεωρούν αρμόδιους μόνο την πολιτεία και τις τοπικές αρχές.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση των ερωτηματολογίων που συμπλήρωσαν οι μαθητές του νησιού, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA για το θαλάσσιο περιβάλλον, που παρουσιάσθηκε στη Χίο, με την συνεργασία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Οι μαθητές δηλώνουν ακόμη ότι το σχολείο αποτελεί την κύρια πηγή πληροφόρησής τους για περιβαλλοντικά θέματα, ενώ ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για επιστημονικούς κλάδους, όπως η θαλάσσια βιολογία.

Την έκθεση, που φιλοξενήθηκε για 17 ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς», επισκέφθηκαν συνολικά 1.138 μαθητές και 76 εκπαιδευτικοί 13 δημοτικών σχολείων, 8 γυμνασίων και 2 ΕΠΑΛ της Χίου. Καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, οργανώθηκαν και απογευματινές επισκέψεις, μεταξύ των οποίων επίσκεψη 38 οπλιτών της 96 ΑΔΤΕ.

Η εκστρατεία ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον, τη ναυτιλία και τις επιστήμες, υλοποιείται σε 14 ελληνικές πόλεις και νησιά μέχρι το 2017, με την οικονομική υποστήριξη του βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Εκτός από την ενημέρωση για τις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

helmepa 4 helmepa 3 helmepa 2

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια