Ολλανδοί δημοσιογράφοι και bloggers «ανακαλύπτουν» τη Χίο

4

Ταξίδι φιλοξενίας Ολλανδών δημοσιογράφων και bloggers στη Χίο, πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2017, με στόχο μια ολοκληρωμένη δημοσιογραφική κάλυψη της Χίου ως τουριστικού προορισμού για το ολλανδικό κοινό.

Το ταξίδι διοργανώθηκε με συνεργασία της διεύθυνσης Τουρισμού της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν διάφορα μέσα ενημέρωσης, με διαφορετικό κοινό – στόχο, που καλύπτουν θέματα, όπως ταξίδια και lifestyle, φύση, γαστρονομία, τοπικά προϊόντα, με σκοπό να παρουσιαστεί η Χίος ως προορισμός, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες και δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα Μαστιχοχώρια και ανακάλυψαν τον πολιτισμό της μαστίχας, επισκέφθηκαν το μουσείο μαστίχας Χίου, ξεναγήθηκαν στη φύση της Χίου, έκαναν ιστιοπλοΐα, περιηγήθηκαν στον κάμπο με ποδήλατο, επισκέφθηκαν την Νέα Μονή και τα μεσαιωνικά χωριά Ανάβατο και Αυγώνυμα, ανακάλυψαν το διαφορετικό τοπίο της Βόρειας Χίου, είχαν την ευκαιρία για μια βραδινή βόλτα στην πόλη με mastiha coktail.

Στην αποστολή που αποτελείτο από οκτώ άτομα, συμμετείχε η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ελένη Σκαρβέλη, η οποία είχε την ευκαιρία να σχηματίσει μια  ολοκληρωμένη εικόνα για τον προορισμό, καθώς συναντήθηκε και με παράγοντες του τουρισμού στη Χίο.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας η συνοδεία και ο συντονισμός πραγματοποιήθηκαν από το τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Χίου.

Σχόλια