Πορεία διαμαρτυρίας των ενστόλων για πρώτη φορά στη Χίο (φωτό)

4

Μετά το ΠΑΜΕ χθες (Τετάρτη) σειρά πήραν οι ένστολοι, σήμερα Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, για να ταράξουν την… μακαριότητα της πόλης της Χίου και των κατοίκων της, διεκδικώντας με δυναμικό τρόπο την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση διαμαρτυρίας, πρώτη φορά στα χρονικά της Χίου, ξεκίνησε περί τις 10 το πρωί της Πέμπτης, με συγκέντρωση δεκάδων ενστόλων από την αστυνομία, το λιμενικό και την πυροσβεστική, στην πλατεία Βουνακίου.

Με πανώ και συνθήματα πραγματοποίησαν στην συνέχεια πορεία προς τα γραφεία των βουλευτών Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, στην οδό Βενιζέλου και της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη, στην οδό Απλωταριάς για να καταλήξουν στη πλατεία Βουνακίου, όπου και έληξε η εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Οι διαδηλωτές επέδωσαν στα γραφεία των δύο βουλευτών ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στα συνθήματα, ανάλογα εκείνων που ακούστηκαν στην πορεία των ενστόλων στην Αθήνα, κυριάρχησαν τα «Φρουρά, φρουρά μας πήραν τα λεφτά», «Εμείς δεν επαιτούμε το δίκιο μας ζητούμε», «Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε», «εεε…οοο… πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω».

Σε όλη την διάρκεια της πορείας υπήρχε ξεχωριστή αστυνομική δύναμη για την… τήρηση της τάξης, με επικεφαλής τον βοηθό αστυνομικό διευθυντή Χίου κ. Γιώργο Κεβόπουλο, αλλά δεν χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, όπως συνέβη με τους συναδέλφους τους στην Αθήνα!

enstoloi_0012 enstoloi_0013 enstoloi_0016 enstoloi_0022 enstoloi_0023 enstoloi_0024 enstoloi_0025 enstoloi_0032 enstoloi_0035 enstoloi_0038

Σχόλια