Ορφανή ήταν η γραμμή, μισή λύση στα δρομολόγια των μαθητών της Αμανής

Μισή λύση και μετέωρη φαίνεται ότι θα δοθεί, τελικά, στα μαθητικά δρομολόγια της Αμανής και ειδικότερα προς την Βολισσό, που αιφνιδιαστικά διεκόπησαν χθες Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, τα δρομολόγια επαναλαμβάνονται μεν από την προσεχή εβδομάδα, αλλά για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, θα εκτελείται μόνον ένα δρομολόγιο από τα δύο που υπήρχαν μέχρι σήμερα και τα οποία εξυπηρετούσαν τους μαθητές στις 2 το μεσημέρι και εκείνους του ολοήμερου στις 4 το απόγευμα.

Μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους γονείς, οι οποίοι – άλλωστε – δεν έχουν και άλλα περιθώρια, θα εκτελείται τις ημέρες αυτές (Τρίτη και Πέμπτη) μόνον το απογευματινό δρομολόγιο, ενώ το μεσημβρινό καταργείται.

Από την όλη διαδικασία της διακοπής των δρομολογίων και των αντιδράσεων προέκυψε, ωστόσο, ότι τα δρομολόγια Τρίτης και Πέμπτης ήταν… ορφανά ,αφού στον σχετικό διαγωνισμό της περιφερειακής ενότητας Χίου ουδείς είχε εμφανισθεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Η λύση που δίδεται σήμερα μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου είναι προσωρινή έως ότου αναλάβει ανάδοχος την συγκεκριμένη γραμμή και την εκτέλεση των δρομολογίων, αμφίβολο βέβαια πότε θα γίνει και αν θα επανέλθουν και τα δύο δρομολόγια κατά τις ημέρες αυτές.

Να σημειώσουμε ότι κανονικά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, για τα οποία ο μεταφορέας επιδοτείται και από τον δήμο Χίου, αφού εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και οι κάτοικοι των χωριών της Αμανής.