Οριστικά έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου της οδού Χρήστου

Την οριστική έκπτωση του αναδόχου κατασκευής του έργου της οδού Χρήστου, στο αεροδρόμιο της Χίου, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Χίου, το βράδυ της Τρίτης 21 Ιανουαρίου 2020.

Ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χίου κ. Λευτέρης Παπαλάνης παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του έργου και επεσήμανε ότι η ανάδοχος εταιρεία ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. όχι μόνον εγκατέλειψε το εργοτάξιο, αλλά κυριολεκτικά ήταν άφαντη. Η έκπτωσή της από το έργο έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μέχρι σήμερα έχει πληρωθεί στον ανάδοχο ποσό περίπου 120.000 ευρώ, που αντιστοιχεί – όπως τόνισε – σε εκτελεσθείσες εργασίες, οι οποίες ουσιαστικά σταμάτησαν λίγο πριν το Πάσχα του 2019.

Ο κ. Παπαλάνης διευκρίνισε ότι μετά την οριστικοποίηση της έκπτωσης θα κληθεί σε διαπραγμάτευση ο δεύτερος μειοδότης (ΠΡΑΞΙΣ ΑΤΕ, με έκπτωση 44%, έναντι 45,12% του έκπτωτου αναδόχου), προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

Εκτίμησε, τέλος, ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά είναι δυνατόν σε περίπου τέσσερις μήνες να ξαναρχίσουν οι εργασίες, αφού προηγουμένως καταγραφούν τα εκτελεσθέντα έργα και γίνει εκκαθάριση της εργολαβίας με τον έκπτωτο πλέον ανάδοχο.

Σημειώνεται ότι αν ο δεύτερος μειοδότης αρνηθεί καλείται ο τρίτος, που είναι η κοινοπραξία Π. Ζενιώδης – Γ. Πικούνης Α.Ε. που είχε προσφέρει έκπτωση 43,82%. Αν και ο τρίτος μειοδότης αρνηθεί, τότε το έργο θα επαναδημοπρατηθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σύμβαση με την εταιρεία ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. υπεγράφη στις 21 Ιουνίου 2018 και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου ήταν 14 μήνες.

Η δαπάνη για το έργο της οδού Χρήστου, το οποίο δημοπρατήθηκε με προϋπολογισμό 1,78 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται – μετά την έκπτωση στον διαγωνισμό – κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και κύριος του έργου είναι ο δήμος Χίου, η τεχνική υπηρεσία του οποίου επιβλέπει την κατασκευή του.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια