Παγετός στους δρόμους, χιονίζει και στην πόλη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν την νύκτα της Δευτέρας 7 προς Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσει το χιόνι σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου κι έτσι να έχει καταστεί δύσκολη έως προβληματική η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην πόλη της Χίου, ενώ αρχικά υπήρχε ηλιοφάνεια, περί τις 09:15 το πρωί της Τρίτης 8 Ιανουαρίου 2019, άρχισε ελαφρά χιονόπτωση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χίου κ. Γιάννη Κουντουριάδη μέχρι τον Προβατά ο δρόμος είναι ανοικτός αλλά στην συνέχεια είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον επαρχιακό δρόμο Χίος – Βολισσός, καθώς και στους δρόμους προς Σιδηρούντα και Πιτυός κατά τμήματα, όπου ήδη έχει γίνει καθαρισμός.

Σε όλα τα προβληματικά τμήματα του οδικού δικτύου συνεργεία της Π.Ε. Χίου ρίχνουν αλάτι για να ξεπαγώσει το οδόστρωμα, ωστόσο η κατάσταση είναι μεταβαλλόμενη, αφού έχουν αρχίσει νέες χιονοπτώσεις και δεν είναι δυνατή πρόβλεψη για το ποιά θα είναι η κατάσταση μετά από λίγη ώρα.

Σε κάθε περίπτωση εφιστάται η προσοχή των οδηγών, οι οποίοι πρέπει να έχουν στην διάθεσή τους αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματά τους, αν και εφόσον είναι αναγκαία η κίνησή τους, ενώ η τροχαία Χίου συνιστά να αποφεύγονται όλες οι κινήσεις στα προβληματικά τμήματα του οδικού δικτύου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια