Πάγωμα επιτάξεων, για μια εβδομάδα προανήγγειλε ο Μηταράκης

Με μια κίνηση τακτικής προσπαθώντας να “ξεφουσκώσει” το κύμα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει σε όλα τα νησιά, το πρωί της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020  ο υπουργός μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης,από την τηλεοπτική πρωνή εκπομπή της ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι “παγώνει” η επίταξη, αποδεχόμενος το αίτημα του περιφερειάρχη Βορείου αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή.

Προφανώς το “δεν συνομιλούμε με την κυβέρνηση” του κ. Μουτζούρη αφορούσε μόνο πολιτικές συναντήσεις γιατί στην εν λόγω τηλεοπτική συνάντηση συνομίλησε με τον υπουργό ο οποίος έκανε δεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη να παγώσει η επίταξη των εκτάσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών δομών μεταναστών. 

Μόνο τυχαίο βέβαια δεν είναι αυτό μετά το κύμα των αντιδράσεων σε όλα τα νησιά και τις συγκρούσεις και πιέσεις που υπάρχουν τόσο σε επίπεδο κομματικό (ΝΔ) αλλά και στο εσωτερικό των συδυασμών σε δήμο και περιφέρεια οι οποίοι στηρίχτηκαν από την κυβέρνηση “πατώντας” κυρίως πάνω στο προσφυγικό.

Προφανώς με αυτήν την στρατηγική κίνηση ευελπιστεί ο κ. Μηταράκης ότι οι αντιδράσεις την επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο… ήπιες.

Η επίταξη «μπαίνει στο ψυγείο» μέχρι την επόμενη εβδομάδα, βάζοντας στον πάγο όποιες εργασίες είχαν προγραμματιστεί, περιφράξεις κ.λπ.

Την Πέμπτη 20/02/2020  ο Περιφερειάρχης θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες και θα έχει συνάντηση με τους Δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

Την Παρασκευή 21/02/2020  ο Υπουργός Μετανάστευσης θα περιμένει τις νέες προτάσεις από τον Περιφερειάρχη.

Αξίζει να τονιστεί όμως ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης επιμένει στο να υποδείξουν οι κάτοικοι των νησιών νέους χώρους για κλειστές δομέςδεσμευόμενοςότι σε κάθε νησί θα υπάρχει μόνο μια δομή.

Δείτε το βίντεο:

Ν. Μηταράκης στην ΕΡΤ: «Πάγωμα» των επιτάξεων και νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους των νησιών

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια