Παίρνει η μπάλα και τον Βουρνού για τα σχόλια Καρατζά

Τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού και την δημοτική του παράταξη βάζει στο στόχαστρό της η Χιακή Συμπολιτεία, με αφορμή τα σχόλια του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας κ. Κώστα Καρατζά σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, για όσα ειπώθηκαν αναφορικά με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Αναλυτικά, στη ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία σημειώνει τα ακόλουθα:

«O δήθεν προοδευτικός, ανεξάρτητος και τεχνοκρατικός συνδυασμός του κ. Βουρνού φιλοξενεί στις τάξεις του, και μάλιστα σε προβεβλημένες διακριτές θέσεις, ανθρώπους που έχουν καθημερινή τους συνήθεια τη φαιά προπαγάνδα, βγαλμένη από τις πιο μαύρες στιγμές της μετεμφυλιακής μας ιστορίας, τον υφέρποντα ρατσισμό και την αντικομμουνιστική υστερία.

Εκφράσεις όπως «εθνοπροδότες» και «συμμοριτοπόλεμος» έχουν να ακουστούν από δημοτικούς συμβούλους, από τον καιρό των διορισμένων επί χούντας. Δυστυχώς, από πρωτοκλασάτα στελέχη του κ. Βουρνού επαναλαμβάνονται συνεχώς και χωρίς αίσθηση του μέτρου και της δημοκρατικής ευθύνης.

Όσοι δήθεν προοδευτικοί, ανεξάρτητοι και τεχνοκράτες σύμβουλοι της πλειοψηφίας εξακολουθούν να σιωπούν, ταυτίζονται με αυτές τις ανιστόρητες και αντιδημοκρατικές απόψεις; Όσο για τον επικεφαλής κ. δήμαρχο Χίου παραφράζουμε ένα παλιό δημοσιογραφικό ερώτημα: Συνένοχος ή απλά καιροσκόπος;».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια