Πανελλήνιος διαγωνισμός ορθογραφίας για μαθητές

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ορθογραφίας 2022 θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 26 έως 29 Μαΐου 2022 και αφορά σε μαθητές από Β’ Δημοτικού έως και Γ’ Γυμνασίου. Το λεξιλόγιο που εξετάζεται (και ο βαθμός δυσκολίας) είναι αντίστοιχο με την τάξη του κάθε παιδιού και σύμφωνο με την ύλη των σχολικών βιβλίων και του αναλυτικού προγράμματος.

Ο διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία να γίνει επανάληψη στους κανόνες ορθογραφίας αξιοποιώντας το υλικό προετοιμασίας που έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά για κάθε τάξη. Επιπρόσθετα, αποτελεί κίνητρο για τους μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ελληνική λογοτεχνία, καθώς τα κείμενα του διαγωνισμού είναι αποσπάσματα από λογοτεχνικά βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη.

Επίσης, ο διαγωνισμός βοηθάει τους μαθητές να εξοικειωθούν με τη χρήση της τεχνολογίας και των διαδικτυακών εφαρμογών για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Οι ψηφιακές δεξιότητες είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητες σε μικρούς και μεγάλους.

Για κάθε μαθητή που συμμετέχει στον διαγωνισμό δωρίζονται 2€ στο Χαμόγελο του Παιδιού για τον εξοπλισμό της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής».

Όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος, θα συμμετέχουν σε κλήρωση για 5 υπολογιστές γραφείου.

Μπορείτε να κάνετε μία δοκιμή του διαγωνισμού στο https://super-contest.com/diagonismos-orthografias/

Πληροφορίες – εγγραφές στο https://super-contest.com/

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια