Παραθυράκι η ΔΙΑΝΟΧ για να προσληφθούν «τα δικά μας παιδιά»

Την καταγγελία ότι η δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη χρησιμοποιεί την ΔΙΑΝΟΧ για να παρακάμψει τους περιορισμούς, αλλά κυρίως το ΑΣΕΠ, και να προσλάβει κόσμο χωρίς διαδικασίες, διατυπώνει η Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή τις αποκαλύψεις του astraparis.gr για την έγκριση του κανονισμού υπηρεσιών της εταιρείας, που προβλέπει προσωπικό της τάξης των 56 εργαζομένων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, η ΛΑΣ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Τα δημοσιεύματα για τον οργανισμό προσωπικού στην ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε., εγείρουν  σοβαρά ερωτηματικά, σχετικά με το νέο οργανόγραμμά της, που εγκρίθηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 και την προβλεπόμενη στελέχωση της εταιρείας με 56 εργαζόμενους.

Καλούμε τον δήμαρχο να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες της Χίου, πώς καταρτίστηκε το συγκεκριμένο οργανόγραμμα, αν πραγματικά η ΔΙΑΝΟΧ χρειάζεται περισσότερους από 50 εργαζόμενους για να λειτουργήσει, μήπως επεκτείνει τους σκοπούς της και αν έχει εκπονηθεί μελέτη βιωσιμότητας, που να διασφαλίζει τη λειτουργία της εταιρείας, με δεδομένο ότι εξαρτάται από την επιχορήγηση που λαμβάνει από το δήμο Χίου.

Την ώρα που υπηρεσίες του δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία θα πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρως  διαφανείς διαδικασίες, έστω και ΑΣΕΠ,  θα πρέπει η δημοτική αρχή να απαντήσει, με ποιο τρόπο πρόκειται να προχωρήσει στη στελέχωση της ΔΙΑΝΟΧ.

Με τη λογική τα δικά μας παιδιά και οι δικοί μας ψηφοφόροι;

Οι περιορισμοί των προσλήψεων στους φορείς του Δημοσίου και τους ΟΤΑ αποδυναμώνουν το στελεχιακό δυναμικό τους, όμως ο συγκεκριμένος θολός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής ως προς τη στελέχωση της ΔΙΑΝΟΧ, εύλογα μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν έχει βρει παραθυράκι για να παρακάμψει τους περιορισμούς, αλλά κυρίως το ΑΣΕΠ, και να προσλάβει κόσμο χωρίς διαδικασίες. Ακόμη και αν η ΔΙΑΝΟΧ δεν έχει υποχρέωση να διενεργεί προσλήψεις με διαφάνεια, ακόμα και μέσω ΑΣΕΠ, θα έπρεπε η δημοτική αρχή να επιλέξει μία ανοικτή και διαφανή διαδικασία με συγκεκριμένα μετρήσιμα κριτήρια, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει υποψηφιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, ας αφήσει ο δήμαρχος τα παιχνίδια επάνω στην ανάγκη των νέων για εργασία, και ας διεκδικήσει δυναμικά την άρση του περιορισμού των προσλήψεων και τον άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων νέων στελεχών στον δήμο Χίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια