Πασαλείμματα στην παραλιακή μετά την σκόνη με το… τουλούμι και το… κράξιμο

Μετά την πολυήμερη ταλαιπωρία και την σκόνη που… έφαγαν με το τουλούμι χιλιάδες κάτοικοι και θερινοί επισκέπτες της Χίου στην περιοχή του αεροδρομίου, αλλά και την οργή που προκλήθηκε, εδέησαν οι υπεύθυνοι να επαναφέρουν κατά κάποιο τρόπο την ομαλότητα στην περιοχή των έργων.

Όχι, βεβαίως, ότι έκαναν πολλά και δαπανηρά πράγματα, έκαναν τα στοιχειώδη που όφειλαν ο εργολάβος και η επιβλέπουσα αρχή, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να είχαν γίνει από την έναρξη των έργων, αν και – βεβαίως – το καλύτερο θα ήταν να μην είχαν αρχίσει τα συγκεκριμένα έργα αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και την ανάδειξη του θέματος και των προβλημάτων, ο εργολάβος και αφού προηγουμένως φαίνεται να έχει ολοκληρώσει μέρος των έργων αποχέτευσης εξομάλυνε εν μέρει το οδόστρωμα και έριξε ασφαλτικό, ώστε να μην σηκώνονται σύννεφα σκόνης κατά την διέλευση των οχημάτων.

Η περιοχή του εργοταξίου εξακολουθεί, ωστόσο, να είναι πλημμελώς οριοθετημένη, με ελλιπή σήμανση και με αμφισβητούμενη την ασφάλεια των διερχομένων, ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες, γεγονός που επιβάλλει την λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας και φυσικά την προσοχή των οδηγών.

Για τους πεζούς, περιπατητές της παραλιακής, ούτε κουβέντα να γίνεται, αφού αυτοί εξ αρχής είχαν εξοβελισθεί, λόγω καταστροφής του πεζοδρομίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια