Πηγή έμπνευσης η Βολισσός

Πηγή έμπνευσης για τον εικαστικό, Selim Brisel αποτέλεσε η Βολισσός και ο καλλιτέχνης επιστρέφει στον τόπο της έμπνευσης του εκθέτοντας τα έργα του.

O Selim Brisel, γεννημένος στις Βρυξέλλες το 1963, ζει και εργάζεται στην Istanbul. Είναι επαγγελματίας εικαστικός καλλιτέχνης, ο οποίος εκφράζεται με πολλαπλά μέσα, όπως σχέδιο, ζωγραφική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, βίντεο, performance. Από το 1990 εκθέτει τη δουλειά του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από το 1991, ασχολείται με την επιμέλεια ποικίλλων καλλιτεχνικών προγραμμάτων σε οργανισμούς. Από το 1999 έως το 2010, και από το 2015 έως σήμερα, είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και την επιμέλεια της KASAGALLERY του Πανεπιστημίου Sabanci, ενώ από το 1999 είναι ένας από τους διευθύνοντες συμβούλους του BJCEM. Από το ’93-’99 διδάσκει Εικαστικές Τέχνες  σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Bilkent, και από το ’99 έως σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Sabanci.

Η έκθεση ζωγραφικής του Selim Brisel, «Αναπνεόυμε όλοι τον ίδιο αέρα» φιλοξενείται στο χώρο της Συλλογής Θωμά Τσολάκη στην Πλατεία Χριστού της Βολισσού από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου 2019, Παρασκευή με Κυριακή 19.00-22.00 σε συνδιοργάνωση Δήμου Χίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού «Ο Όμηρος» και τους Φίλους Λαογραφικών Στοιχείων Βολισσού.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια